Українцям показали, як підступно клієнтів дурять у супермаркетах. Фахівець назвав основні схеми обману в українських магазинах.

За словами виконавчого директора Союзу споживачів України Максима Несміянова, є чотири головні схеми. Експерт пояснив їхню суть і як не потрапити на гачок, пише Today.

Як обманюють покупців у супермаркетах:

1. Перш за все слід звернути увагу на різницю у ціні на вагах в торговому залі, які зважують товар і вибивають цінник, і на вагах на касі. Покупець може залишитися неприємно здивованим зовсім різними цінами.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

2️. Недодача здачі також є дуже поширеною практикою у торгових точках. Згідно з постановою Кабміну, все, що менш як 5 копійок, залишається магазину, а що більше - потрібно віддати покупцеві. Проте, як зауважує експерт, є касири, які можу недодати покупцеві й цілих 70 копійок здачі. А враховуючи потік покупців, за день набігають чималі суми.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

3. Не кожен зважає на те, що у відділах уцінки багато простроченої та зіпсованої продукції. Наголошується, що уціненими повинні бути виключно ті товари, термін придатності яких підходить до завершення, але у жодному разі не ті, термін придатності яких закінчився.

4. Додаткова тара. Фахівець пояснює, що плашка, на якій знаходиться продукт, не повинна входити у вагу товару. Проте, іноді на дорогих продуктах її зважують разом і включають у вартість. Це може статися, наприклад, коли ви купуєте трохи сухофруктів - 500 грн/кг. У такому разі плашка може становити 10% від ваги товару.

5. Крім того, у супермаркетах часто можна знайти подвійні цінники. Іноді він переклеюється, щоб змінити дату фасування і відповідно дату терміну придатності.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Нагадаємо, українців, які порушують обмеження "червоної" карантинної зони, строго каратимуть: 170 тисяч грн штрафу і закриття. В Україні порушники обмежень "червоної" карантинної зони, можуть отримати солідний штраф за недотримання правил

Як повідомляв портал "Знай.ua", МОЗ розширило список професій для обов'язкової вакцинації: кому доведеться щепитися від covid. Міністерство охорони здоров'я України вирішило розширити список професій, працівники яких підлягатимуть обов'язковій вакцинації від коронавірусу

Також "Знай.ua" писав, українцям пророкують "червону" зону на Новий рік та Різдво: що буде заборонено під ялинкою. Епідеміологиня розповіла, чи чекати українцям локдауну на новорічні свята, адже зараз спостерігається серйозне погіршення ситуації