Колишній працівник Google X, (підрозділ Google, який займається розробкою передових технологій), Мо Гавдат розповів, що компанія готується зробити небезпечне відкриття. Чоловік вважає, що те, що ми могли побачити у фільмах «Матриця» та «Терімнатор» от-от стане реальністю, і надрозумні роботи серед нас вже не будуть міфом.

Фото: instagram.com mo_gawdat
Фото: instagram.com mo_gawdat

Ці висновки Мо зробив, коли працював із розробниками, які створювали роботів-маніпуляторі в Google X. Спостерігаючи за розробкою, він побачив стрімкий прогрес штучного розуму та навіть злякався, коли механічна рука піддражнила інженера.

«Один з роботів, знайшовши м'яч, підніс його до інженера, але не віддав відразу, а спочатку трохи подражнити, різко ведучи свою механічну руку в той момент, коли людина тягнулася до м'яча», - пише видання The Times

Фото: facebook.com Mo Gawdat
Фото: facebook.com Mo Gawdat

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Мо Гавдат відверто розповів в інтерв’ю виданню, що створення розумного штучного інтелекту – неминуче. Як зазначає Гавдат, ШІ може увійти у «стрімку реакцію» циклів самовдосконалення, і тоді суперінтелект зможе перевершити розум всього людства.

Знай.ua нагадує Глава Держкосмосу заявив, що Україна може претендувати на ресурси Місяця завдяки програмі NASA: "Є цікаві розробки"

Як раніше повідомляв Знай.ua Футуролог Олексій Толкачов прокоментував розвиток цифрових технологій

Також Знай.ua писав: Світ не повернеться до того, що було п'ять років тому, - Ігор Новіков