Самовільне захоплення земельних ділянок періодично призводить до суперечок між власниками землі. Про це пише в своєму "Фейсбук" Міністерство Юстиції України.

Про один з випадків якраз йде мова в останньому пості відомства:

"Пан Степан звернувся в Рокитнівське бюро правової допомоги, Рівненській області, і розповів, що його земельну ділянку самовільно використовує односельчанин. Але ця земля належить Степану, що підтверджує Державний акт на право власності на земельну ділянку", - йдеться в повідомленні.

Дійсно, була проведена перевірка фахівцями Управління з контролю за використанням і охороною земель Головного управління Держгеокадастра в Рівненській області та з'ясувалося, що односельчанин самовільно захопив ділянку площею 0.40 га.
На правопорушника було накладено штраф в розмірі 170 гривень, а розрахункова вартість збитку в результаті самовільного захоплення склала - 560, 70 гривень. Також односельчанина зобов'язали усунути всі порушення, на що він не відреагував і продовжив порушувати закон.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У зв'язку з цим позовну заяву від бюро правової допомоги Рокитнівський районний суд Рівненської області задовольнив повністю, тим самим захистив закон і права потерпілого.

Знай.ua нагадує, що українцям пояснили, як розібратися з орендаторами

Як раніше повідомляв Знай.ua Українців каратимуть за "самозахоплення" земельних ділянок

Також Знай.ua писав: 44 тисячі за гектар: українська земля подорожчала вдвічі, і це не межа