Як відомо, починаючи з 21 жовтня в Україні діють нові правила пасажирських перевезень, і дійсні вони будуть тільки на період карантинних обмежень. Які документи перевірятимуть у потягах, і як боротимуться з порушниками.

Укрзалізниця. Фото: DW
Укрзалізниця. Фото: DW
Укрзалізниця. Фото: DW

Про це стало відомо завдяки новому сюжету Факт ICTV, де повідомляють актуальні новини про ситуацію в країні та світі.

Цього разу експерти розповіли про нові правила перевезень. Керуючий пасажирського напрямку Укрзалізниці, Олександр Перцовський відразу зазначив, щоб всі заспокоїлися, адже, 21 жовтня не настане кінець світу, і всього потяги будуть їздити за звичним графіком.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

У пасажирів буде можливість сісти в них, але, важливо буде дотримуватися певних правил. Тепер, крім квитка і паспорта перевірятимуть ще деякі документи.

Йдеться про сертифікат вакцинації, або ж результат тесту ПЛР або експрес на антигени. Ці правила поширюються на повнолітніх.

Вокзал, фото: Знай.uа
Вокзал, фото: Знай.uа

Далі він розповів, як боротимуться з порушниками.

"Ми не хочемо робити наших співробітників робити крайніми в цій ситуації, це все таки рішення уряду. Якщо це конфліктна ситуація, то на перший план ставити безпеку в загальному руху поїзда " - почала Олександр Перцовський.

Він зазначає, що якщо всі вагони встануть, поки люди будуть розбиратися з новими правилами, то зупиниться повністю Україна, а цього допустити ні в якому разі не можна.

Якщо ситуація не вирішиться, то будуть викликати співробітників правоохоронних органів, а це вже адміністративне правопорушення, і пасажир понесе відповідальність.

Тому чоловік попросив пасажирів не робити крайніми співробітників, так як вони на службі, і просто виконують завдання уряду.

Нагадаємо, адвокат розповів, що чекає українців у майбутньому: "Нас усіх змусять вакцинуватися"

Як повідомляв Знай.ua, Українські студенти та викладачі розповіли, як ставляться до дистанційки

Знай.ua писав, маски назавжди, щеплення для дітей і "примарний" імунітет