Чоловік з найважчими нирками в світі зважився на складну операцію, щоб повернутися до повноцінного життя. Про це розповіли у ВВС.

Британець, у якого, як вважається, були найважчі нирки за всю історію спостережень, заявив про свою рішучість повернутися до життя після операції з їх видалення.

54-річний Уоррен Хіггс з Беркшира, Англія, страждає полікістозом нирок. Це спадкове захворювання викликає зростання кіст, заповнених рідиною, в нирках. Воно може привести до ниркової недостатності.

Фото: ВВС
Фото: ВВС

Зростання нирок з кістами не припиняється-вони стають з кожним роком все більше і більше.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Вони розчавлюють мої легені, шлунок, моє серце. Це жахливо, тому що я не можу рухатися. Я не можу дихати. Ти просто нічого не можеш зробити», - скаржився чоловік.

Останнє сканування показало, що його ліва нирка становила 42 см на 27 см, а його права нирка була потенційно рекордною - 49 см на 28 см.

Від полікістозу нирок страждає приблизно один з 1000 чоловік, і від цієї хвороби немає ліки. Єдиний шанс на зцілення-складна і довга хірургічна операція.

Після видалення пошкоджених органів він потроху повертається до нормального життя, хоч і не може досі повноцінно пересуватися довгий час.

Нагадавши, що "червона" зона карантину торкнулася п'ять нових областей: які обмеження передбачили в МОЗ. Українцям розповіли про" червону " зону карантину. Хто вже туди потрапив, а хто тільки готується до цього

Як повідомляв портал Знай.ua, МОЗ розширило список професій для обов'язкової вакцинації: кому доведеться щепитися від covid

Також Знай.ua писав, обурений батько показав" голодний " обід для школярів-окраєць хліба і прозорий супчик