Стало відомо про те, що в українських лікарнях почав закінчуватися медичний кисень. Лікарі не знають як рятувати тяжкохворих пацієнтів, адже це питання ніяк не вирішується.

Про це стало відомо завдяки журналісту Максиму Назарову. Він написав про все у своєму Особистому Telegram-канал.

Справа в тому, що він сам зіткнувся з цією глобальною проблемою, адже, в лікарні з коронавірусом зараз лежить його бабуся, і лікарі попросили висвітлити на публіку проблему з дефіцитом кисню, адже, в країні зараз є всього два заводи, який його виробляє.

До слова, в Миколаївській області в Вознесенскую багатопрофільну лікарню надійшов лист від фірми-постачальника "Кріогенсервіс". Вони повідомили, що протягом декількох найближчих днів будуть припинені поставки, так як існує дефіцит виробництва.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Документ про дефіцит кисню, фото: Facebook
Документ про дефіцит кисню, фото: Facebook

Пост Максима Назарова, фото: скріншот
Пост Максима Назарова, фото: скріншот

Бабусі Максима Назарова зараз 82 роки, і він подзвонив головному лікарю, щоб дізнатися про ситуацію в лікарні

"У лікаря просто крик душі: "Максим, ну ви ж журналіст, ну зробіть щось. Кисню не вистачає, його просто немає. В Україні два заводи, скажений дефіцит, лікарня заповнена хворими. Я не знаю, що робити. Вони нічого не роблять" - пише журналіст.

Документ про дефіцит кисню, фото: Facebook
Документ про дефіцит кисню, фото: Facebook

Нагадаємо, що в Україні зараз дійсно спостерігається зростання захворюваності на коронавірус, і лікарні були не готові до такого напливу людей. Глава МОЗ раніше заявив, що пік захворюваності в країні припаде на кінець жовтня-листопад, після чого все повинно піти на спад, але, до цього ще довго, а проблему потрібно почати вирішувати вже зараз.

Нагадаємо, що в Україні Covid-19 потроху відступає, медики радіють "жовтій" статистиці

Як повідомляв портал Знай.ua, МОЗ розширило список професій для обов'язкової вакцинації

Також Знай.ua писав, обурений батько показав" голодний " обід для школярів-окраєць хліба і прозорий супчик