Контролювати майбутні пенсійні накопичення можна буде в персональних кабінетах у ЄСР, обіцяють у Міністерстві соціальної політики України. Ця послуга стане доступною вже з 2022 року.

Пілотна версія Єдиної інформаційної системи соціальної сфери успішно пройшла випробування у Київській та Житомирській областях.

Система дозволяє людині, залишаючись вдома, через особистий електронний кабінет звертатися за соцдопомогою, проконтролювати призначення та отримувати її за кілька днів без черг та документів чи довідок.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

У Єдиному соціальному реєстрі, створеному замість десятків розрізнених реєстрів та інформаційних баз, зберігатиметься вся інформація про людину для надання їй будь-яких соцпослуг. Наприклад, у Реєстрі буде вся «пенсійна історія» людини – тобто інформація та документи про формування її пенсії в солідарній та обов’язковій накопичувальній пенсійних системах.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

До системи поступово внесуть всі види соцвиплат – пенсії, субсидії, виплати по малозабезпеченості і допомогу по безробіттю.

«Людина отримає зручний інструмент для планування та контролю свого пенсійного майбутнього. Цей інструмент є універсальним… Кожна працююча людина наступного року зможе зайти у власний соціальний кабінет в Єдиному соціальному реєстрі через спеціальний портал або платформу ДіЯ. Важливо, що в цьому кабінеті при старті роботи накопичувальної системи людина зможе обрати собі пенсійний фонд для накопичень, змінити його, і її вибір одразу відобразиться в ЄСР. Також в кабінеті вона зможе бачити та контролювати обсяг своїх пенсійних накопичень, сплачені внески, отриманий інвестиційний дохід, здійснені виплати, тощо», - наголосила Марина Лазебна, Міністр соціальної політики.

Пенсіонерки, скріншот: YouTube
Пенсіонерки, скріншот: YouTube

Раніше повідомляли, співробітники "Укрзалізниці" відмовилися обслужити пасажира в саморобній масці: "Купіть у нас".

Як повідомляв Знай.uа, сайти-близнюки, "липові" кредити і служба безпеки банку: як шахраї можуть приспати вашу пильність і вкрасти гроші.

Знай.uа писав, українців відпустять на пенсію в 45 років.