Для безперешкодного в'їзду до більшості країн Євросоюзу наявність щеплення від коронавірусної інфекції Covid-19 залишатиметься однією з ключових умов. На жаль, виключення України зі списку безпечних третіх країн може призвести до обмежень для туристичних поїздок.

Про це стало відомо завдяки попередженню спікера українського зовнішньополітичного відомства Олега Ніколенка, яке він опублікував у мережі Facebook.

Безвізовий режим, фото: кадр з відео
Безвізовий режим, фото: кадр з відео

За його словами, Євросоюз поки не стверджував рішення про виключення нашої країни з рекомендованого для безпечних подорожей списку, який переглядається кожні 14 днів.

Ніколенко зазначив, що епідемічна ситуація з COVID-19 погіршується не тільки в нашій країні. Разом з цим, спікер МЗС заспокоїв, що виключення України зі списку безпечних третіх країн не призведе до скасування безвізового режиму, а тільки введе тимчасові обмеження на туристичні поїздки.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Якщо епідемічна ситуація в Україні покращиться - Європейська Рада може переглянути своє рішення і оновити рекомендований для безпечних подорожей список. Рішення про виключення зі списку, як розповідає Олег Ніколенко, є лише рекомендацією і кожна країна-член Європейського Союзу на національному рівні схвалює нові карантинні обмеження для іноземних туристів.

"Досвід деяких наших сусідів, яких в попередні тижні вже було виключено з "зеленого списку" ЄС, показує, що не слід очікувати повного закриття кордонів як минулого року. Вакцинація і надалі залишатиметься однією з ключових умов для безперешкодних подорожей у більшості країн. Тому закликаємо громадян активно вакцинуватися, щоб безпечно подорожувати", - додав речник МЗС у своєму Facebook.

Публікація Олега Ніколенка, скріншот: Facebook
Публікація Олега Ніколенка, скріншот: Facebook

Публікація Олега Ніколенка, скріншот: Facebook
Публікація Олега Ніколенка, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, в Україні почнуться масові карантинні рейди: людям без масок світять штрафи.

Як повідомляв Знай.uа, Віктор Ляшко перетворився на "супермена" після провалу вакцинації: ніс вагітну в лікарню на руках.

Знай.uа писав, МОЗ розширило список професій для обов'язкової вакцинації: кому доведеться щепитися від covid.