В Ізраїлі знайшли меч, якому майже тисяча років. Про це повідомляє ВВС. Припускають, що він міг належати лицареві-хрестоносцю, який втратив його близько 900 років тому.

Знахідку здійснив дайвер-любитель біля північного узбережжя Ізраїлю.

Вважається, що лезо довжиною один метр, обросле морськими організмами, піднялося на поверхню після руху шарів придонного піску.

Управління антикваріату Ізраїлю (IAA) заявило, що зброя буде виставлено на загальний огляд після того, як буде ретельно очищено і проаналізовано.

"Приємно особисто зустріти такий об'єкт, який перенесе вас на 900 років тому в іншу епоху, з лицарями, обладунками і мечами», - зазначив інспектор департаменту по запобіганню пограбувань IAA нір Дистелфельд.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Вчені відзначають, що меч добре зберігся, тим більше, що він пролежав стільки часу на морському дні.

«Це нормально-знайти мечі в поганому стані, але цей був знайдений під водою, а під водою він зберігся в дуже хорошому стані. Ми вперше знайшли такий гарний меч", - запевняє один з фахівців з старожитностей.

«Excalibur, they finally found it. (Екскалібур, вони нарешті його знайшли)", " Where's the lady of the lake? (Де господиня озера?) ",- жартують у коментарях до повідомлення.

Нагадаємо, раніше зуби на місці, а Гендальфа немає: археологи відкопали останки дивовижних "хоббітів"

Також "Знай.uа" справжній дракон": вчені дістали з давніх пісків гіганта з 7-метровими крилами, замість пасти - спис

Як повідомляв портал «Знай.uа", "Тату, дивись - слід": 4-річна дівчинка випадково відкрила динозаврів віком 220 мільйонів років