У Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Одеській та Херсонській областях з 18 жовтня вже введені максимальні обмеження. Правда, для вакцинованих будуть привілеї.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Що заборонено в "червоній" зоні?

Згідно з чинним законодавством в областях, де введено червоний рівень карантину заборонена робота закладів громадського харчування, торгово-розважальних центрів, спортивних залів. Продуктові магазини, аптеки, банківські установи, Пошти, АЗС можуть працювати, але число покупців і клієнтів строго регламентовано.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

https://www.youtube.com/watch?v=Sh_UenMQZCM

Роботу громадського транспорту не обмежують, але, варто враховувати, що з 21 жовтня, потрапити в" червону" область без сертифіката про вакцинацію або чинного ПЛР-тесту, тесту на антиген неможливо.

При цьому в МОЗ підкреслюють, що вакцинація від коронавірусної інфекції дає ряд переваг. Наприклад, якщо співробітники й відвідувачі кафе або ресторану мають документи про вакцинацію двома дозами – то такий заклад може працювати навіть в "червоній зоні". Підтвердженням вакцинації є "зелений" covid-сертифікат, який необхідно згенерувати в додатку"Дія".

Станом на ранок 18 жовтня, до помаранчевої зони належать Київ та Київська, Волинська та Івано-Франківська, Житомирська та Сумська, Харківська та Луганська, Хмельницька та Львівська, Миколаївська та Черкаська, Чернівецька та Чернігівська області. При цьому постійно зберігається небезпека переходу з помаранчевої в червону зону.

Жовтий рівень карантину залишається у Вінницькій, Закарпатській, Кіровоградській, Полтавській, Рівненській та Тернопільській областях.

Як повідомляв портал Знай.uа, у керівництві МОЗ надто сподівалися на високі темпи вакцинопрофілактики

Як повідомляє Знай.ua, раніше він нагадував, що епідеміологи ще з середини літа прогнозували новий ріст захворюваності COVID-19.

Також Знай.uа писав, що медики б'ють на сполох – не вистачає ліжок та лікарів.