В ОАЕ шахраї вкрали з банку $ 35 млн, підробивши голос директора за допомогою технології клонування. Зробити це було нескладно, як виявилося, адже у фінансовій установі навіть нічого не запідозрили.

Як повідомляє Forbs, аферисти зателефонували керівнику, який впізнав голос свого начальника. Зловмисники, скориставшись ситуацією, попросили провести кілька угод на загальну суму в $35 млн.

А щоб у керівника банку не залишилося сумнівів, для більшої переконливості шахраї відправили листи від імені директора і юриста, в яких підтверджувалася угоду. Керівник фінансової установи не помітив підступу й переказав гроші. То ж, як виявилося, сучасні пограбування вимагають сучасних рішень.

курс долара, фото Pxhere
курс долара, фото Pxhere

Подія трапилася на початку 2020 року. Менеджеру банку в Об’єднаних Арабських Еміратах зателефонував чоловік, голос якого він впізнав, - директор компанії. В того були хороші "новини": його компанія збиралася придбати іншу, тому йому знадобився переказ на суму 35 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Після перевірки електронних листів, менеджер, вважаючи, що все виглядає законно, почав здійснювати операції. Прокуратура Дубаю, яка очолює розслідування, на момент публікації не відповіла на запити про коментар. То ж наразі більше деталей щодо справи немає.

Шахраї в інтернеті, фото з відкритих джерел
Шахраї в інтернеті, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, українці обурені холодом у садочках, діти мерзнуть "на бурульку": "Простіше відправити на дистанційку, ніж платити за газ". У дитячому садочку батькам малюків запропонували принести у навчальний заклад обігрівач

Як повідомляв портал "Знай.ua", МОЗ розширило список професій для обов'язкової вакцинації: кому доведеться щепитися від covid. Міністерство охорони здоров'я України вирішило розширити список професій, працівники яких підлягатимуть обов'язковій вакцинації від коронавірусу

Також "Знай.ua" писав, обурений батько показав "голодний" обід для школярів - окраєць хліба і прозорий супчик: "Їм не соромно". Батько учня поскаржився на "ситні" обіди, які отримують діти у шкільних їдальнях.