У Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що українці все-таки зможуть зняти маски, проте за виконання однієї важливої умови.

За словами глави МОЗ Віктора Ляшка для скасування маскового режиму необхідно вакцинувати від коронавірусу як мінімум 70-80% населення. Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив в програмі "Суботнє інтерв'ю" на "Радіо Свобода".

За його словами, наразі в Україні надто мало людей вакциновані від коронавірусу. А така ситуація явно не сприяє тому, що найближчим часом люди зможуть відмовитися від масок.

Карантин, кадр з відео
Карантин, кадр з відео

Щобільше, за словами Віктора Ляшка, маски доведеться носити й вакцинованим людям. Це пояснюється тим, що не можна бути повністю впевненим, що така людина не є переносником захворювання.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

То ж Віктор Ляшко наголосив на досягненні рівня вакцинації до 70-80%, після чого стане можливим підняття питання про відмову від носіння масок у громадських місцях. А наразі потрібно слідкувати за дотриманням карантинних норм і правил, щоб не бути оштрафованим.

Нагадаємо, українці обурені холодом у садочках, діти мерзнуть "на бурульку": "Простіше відправити на дистанційку, ніж платити за газ". У дитячому садочку батькам малюків запропонували принести у навчальний заклад обігрівач

Як повідомляв портал "Знай.ua", МОЗ розширило список професій для обов'язкової вакцинації: кому доведеться щепитися від covid. Міністерство охорони здоров'я України вирішило розширити список професій, працівники яких підлягатимуть обов'язковій вакцинації від коронавірусу

Також "Знай.ua" писав, обурений батько показав "голодний" обід для школярів - окраєць хліба і прозорий супчик: "Їм не соромно". Батько учня поскаржився на "ситні" обіди, які отримують діти у шкільних їдальнях.