У Херсонській області очевидці зняли поле, всіяне горами помідорів, які були залишені там фермерами. Селяни заявили, що овочі невигідно возити, то ж тепер томати згниють у полі.

Ще зовсім недавно така ситуація була з кавунами, фермери Херсонщини ще недавно позбувалися свого врожаю. Люди пояснили, що кавунів цього року вродило більше необхідного. А тепер така доля спіткала й помідори.

То ж тонни томатів залишаються просто на полях. Фермерам невигідно їх вивозити, адже і так цього року вони зазнали великих матеріальних збитків. Відео зняли у районі Голої Пристані на Херсонщині - тут займаються також виготовленням томатної пасти.

Помідори, залишені на полі, кадр з відео
Помідори, залишені на полі, кадр з відео

"У Херсонській області очевидці зняли поле, всіяне горами помідорами. Судячи з усього, таким неліквідом залишається тільки "удобрити" землю", - пише автор одного з постів в мережі.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Зазначається, що помідори на полях збирають комбайни. На виробництво томатної пасти обирають лише найкращі плоди, а зелені помідори залишають на полі. Часто місцеві мешканці приходять їх збирати і забирають додому.

Господарі полів, очевидно, не проти цього, адже не проганяють людей з території. Тим більше на залишені помідори чекає лише один шлях - перегнити і стати добривом. А цілі томати ще можна перепродати, або пустити на домашню консервацію.

Нагадаємо, українці обурені холодом у садочках, діти мерзнуть "на бурульку": "Простіше відправити на дистанційку, ніж платити за газ". У дитячому садочку батькам малюків запропонували принести у навчальний заклад обігрівач

Як повідомляв портал "Знай.ua", МОЗ розширило список професій для обов'язкової вакцинації: кому доведеться щепитися від covid. Міністерство охорони здоров'я України вирішило розширити список професій, працівники яких підлягатимуть обов'язковій вакцинації від коронавірусу

Також "Знай.ua" писав, обурений батько показав "голодний" обід для школярів - окраєць хліба і прозорий супчик: "Їм не соромно". Батько учня поскаржився на "ситні" обіди, які отримують діти у шкільних їдальнях.