Між Україною та Європейським Союзом уклали довгоочікувану угоду про Спільний авіаційний простір, яку також називають угодою про "відкрите небо". Підписали документ у Києві в рамках 23-го саміту «Україна-ЄС», передає «Радіо Свобода».

Як відомо, серед позитивних явищ, які мала відкрити угода, здешевлення авіаквитків та поява нових напрямків для польотів.

Скрін, відео YouTube підписання угоди
Скрін, відео YouTube підписання угоди

Про це згодом написав і прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на сторінці в соцмережі, зазначивши, що це відкриває нові перспективи українським авіакомпаніям.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Згідно з положеннями угоди, українські та європейські авіакомпанії урівняли у деяких правах, зникла монополія на окремі маршрути, встановлена двосторонніми договорами.

Крім того, відкривати нові маршрути між українськими та європейськими містами стане легше, а це, в свою чергу, знизить ціни на квитки.

Скрін, відео YouTube підписання угоди
Скрін, відео YouTube підписання угоди

Очікується, що угода сприятиме розвитку туризму та відкриє нові можливості для пасажирів і операторів.

Переговори про підписання цієї угоди тривали впродовж декількох років, проте йому заважали суперечки між іншими країнами Євросоюзу. Зокрема, Велика Британія та Іспаня ніяк не могли дійти згоди через Гібралтар.

Раніше повідомляли, стюардеса-непосида перевернула літак догори дригом, вся справа в шикарних ніжках.

Як повідомляв Знай.uа, дівчину дістали з літака зі зв'язаними руками і заклеєним ротом: вкусила стюардесу.

Знай.uа писав, у літаку Чита-Москва помітили "пісяючого хлопчика": напився і помстився.