У Міністерстві юстиції України розповіли про те, як утримання автомобіля змусило боржника заплатити величезний борг. Близько 10 років не платив аліменти на свою дитину.

Новий пост про це з'явився на сторінці міністерства в соціальній мережі Facebook, де регулярно українцям дають поради стосовно різних ситуацій. Зараз мова пішла про аліменти на дитину. Справа в тому, що чоловік був змушений заплатити 10-річний борг, але лише після того, як його автомобіль був затриманий.

Виконавче провадження про стягнення аліментів на користь дитини, починаючи з січня 2011-го по грудень 2019-го, перебувало на виконанні у другому Київському відділі державної виконавчої служби в місті Одесі Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції / М. Одеса/ з квітня 2011 року.

Державний виконавець вніс чоловіка до Єдиного реєстру боржників, а також наклав арешт на його банківські рахунки і все майно. Крім того, транспортний засіб, який використовував боржник, було оголошено в розшук.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Через деякий час патрульна поліція його все ж затримала, і чоловік був змушений заплатити величезну суму грошей, а саме - сам борг тривалістю в 10 років - 171 185 гривень, штраф 85 593 гривні, і ще 17 119 в якості виконавчого збору.

Аліменти, скріншот із відео
Аліменти, скріншот із відео

Після того, як в Україні дозволили більш жорстко ставитися до боржників, і блокувати їх майно, громадяни стали більш усвідомлено підходити до цього питання.

Борги, скріншот: YouTube
Борги, скріншот: YouTube

Всього, за 2021 рік було списано вже більше п'яти мільярдів гривень аліментних грошей, і при цьому, більше 1,1 мільярда було списано державними виконавцями завдяки обмежень, який встановлені законом.

Нагадаємо, Борги за комуналку і аліменти автоматично спишуть з карт українців

Теж, Знай.ua писав, На українку взяли кредит в "Монобанку" після крадіжки телефону

Як раніше повідомляв Знай.ua "Монобанк" змусив клієнта милуватися на сумного кота - " 4-а доба..."