Зовсім недавно з'явилася інформація про те, що в Україні хочуть посилити карантинні обмеження, що стосуються пасажирських перевезень.

Повідомлялося, що в разі локдауна планується припинення роботи міжобласних маршрутів, якщо будуть відсутні covid-сертифікати. Головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявляв, що відповідне рішення може бути прийнято на найближчому засіданні Кабміну.

Коронавірус, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Коронавірус, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

При цьому була інформація, що міський громадський транспорт сильно обмежувати не будуть. І лише більш відповідально контролювати дотримання протиепідемічних заходів під час відповідних перевезень. Але минуло небагато часу і сьогодні, 11 жовтня 2021 року, Кабінет Міністрів України затвердив обіцяне посилення карантину.

З 21 жовтня (четвер) у всіх зонах, включаючи жовту, помаранчеву і червону, пасажири, водії і пілоти будуть зобов'язані мати при собі сертифікат про вакцинацію або ж документ, що підтверджує наявність щеплення проти коронавірусу (COVID-19). До цього списку додається негативний ПЛР-тест або ж експрес-тест на антиген.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Умови перевезення в міжміських автобусах, фото з Фейсбук
Умови перевезення в міжміських автобусах, фото з Фейсбук

"Це тільки міжобласні перевезення. Без паніки. У маршрутках / метро це буде колапс, якщо кожного почнуть перевіряти", "Цікаво, а тварин теж скоро прищеплювати почнуть? Або для початку намордники з ватою змусять одягати?", - пишуть користувачі в iнтернеті, реагуючи на ці зміни.

Нагадаємо, слідом за Covid-19 в Україну пробралася страшна хвороба, яка вбиває за дні: "Діти з ним грали"

Як повідомляв "Знай.ua", в п'ятнадцяти областях України посилили карантин: що не можна робити

Знай.ua писав, Covid-19 в Україні атакує менше, медики чекають "відступу": дані МОЗ на 10 жовтня