Стало відомо, чому українські далекобійники все частіше намагаються втекти в Європу, і починають нове життя там. Чим там умови кращі, і чи збираються вони повертатися.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету в програмі новин "Факти тижня", що виходить на телеканалі ICTV.

Як виявилося, далекобійники-одна з найбільш затребуваних в Польщі. Тут українців приймають з любов'ю, адже, у них є бажання працювати.

Далекобійники, скріншот: YouTube
Далекобійники, скріншот: YouTube

В Україні величезна кількість вантажівок, щодня вони тисячами проїжджають по магістралях. Все тому що, наша країна-транзитна держава. Починаючи з 1 жовтня для них настали серйозні зміни - почали працювати спеціальні камери, які перевірятимуть автомобілі на перевантаження.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Якщо раптом, перевантаження не більше 5 відсотків, то штрафувати не будуть. Однак, якщо більше-їм потрібно бути готовими заплатити від 8500 до 51 тисячі гривень. При цьому, працювати іноді доводиться цілодобово, а зарплата не відповідає.

Далекобійники, фото: Уніан
Далекобійники, фото: Уніан

Саме тому багато кидають все, і їдуть до Польщі. Причина проста-платять в два рази більше, а дороги не зрівняються з нашими. Також тут умови для роботи набагато кращі.

На більшості ділянок є безкоштовна парковка для фур з туалетом і душем. Робота не більше 8 годин на день, після чого обов'язковий відпочинок. За 2 тижні водій не має права по Європі проїжджати більше 90 годин. Подібні умови і в Сполучених Штатах Америки.

Далекобійники, фото: скріншот з відео
Далекобійники, фото: скріншот з відео

Перевезення фури в Україні, зі Львова до Києва коштує близько 11 тисяч гривень, і це дешево, так як тільки на паливо піде не менше 7 тисяч. На обслуговування ще 2, збитки, і на зарплату водієві практично нічого не залишається. В середньому, водії в Україні отримують не більше 20 тисяч гривень, але, за такий об'єм роботи-це вкрай мало. У Європі працюють менше, але отримують при цьому значно більше - від 50 тисяч гривень, та й умови більш сприятливі.

Нагадаємо, раніше Євросоюз дозволив українцям в'їзд без ПЛР-тестів і вакцинації: куди можна поїхати "голим"

Як повідомляє портал Знай.ua Чехія терміново шукає українських заробітчан: пропонують від 13 до 90 тисяч

Також Знай.uа писав, що Зелене світло заробітчанам і туристам? Європа відкрила кордони для українців, головні правила в'їзду