Фахівці вирішили розібратися, чому в Україні заморські банани коштують набагато дешевше, ніж вітчизняні яблука. Причини і які можуть бути наслідки.

Про це стало відомо завдяки новому репортажу в програмі "Факти тижня" на телеканалі ICTV. Там фахівці вирішили з'ясувати цінову несправедливість у місцевих супермаркетах.

Банани, манго, ківі - якщо раніше їх було неймовірно складно знайти на українському ринку, то сьогодні це цілком звичний продукт. Їх можна купити в кожному супермаркеті і ринку, а приїжджають вони з самих різних куточків планети.

банани, скріншот з відео
банани, скріншот з відео

При цьому, експерти почали відзначати, що тропіки можливі колись і в Україні, адже у світі нова проблема-глобальне потепління.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Іноді, банани в Україні дешевше, ніж яблука. В середньому зараз ціна близько 30 гривень на ринках, і 25 в супермаркетах, і за логікою, якщо вирощувати їх в Україні, то це обійдеться ще дешевше, але, поки що такої можливості майже ні в кого немає. Хіба що в теплицях.

Ягоди на ринку, кадр з відео
Ягоди на ринку, кадр з відео

Глобальне потепління з кожним роком все сильніше впливатиме на Україну. Влітку буде набагато спекотніше, ніж зазвичай, а ось взимку навпаки - холодне.

Фахівець розповідає, що взимку рослинності буде набагато важче пристосуватися, адже температура нестабільна.

Супермаркет, фото: Знай.uа
Супермаркет, фото: Знай.uа

Поки що єдиний варіант для того, щоб розводити екзотичні плоди в Україні - накривати соломою, або ж теплиці. Однак, журналіст зазначив, що якщо так піде і далі, то пальми в Україні стануть звичайним явищем.

Нагадаємо, що соняшникова олія знову подорожчає для українців: експерти назвали причини

Як повідомляв портал Знай, клієнтка "Сільпо" закотила скандал, щоб не надягати маску

Також Знай писав, середня зарплата українців перевищила 500 доларів