Багатьох власників авто зовсім недавно "налякали" поверненням обов'язкового технічного огляду.

Це лише питання часу, його повинні відновити не пізніше вересня наступного року. Тому подбати про справність своєї машини потрібно вже зараз. А все через зобов'язання контролювати техстан транспорту після підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Купівля автомобіля, фото: скріншот з відео
Купівля автомобіля, фото: скріншот з відео

Положення директиви для легкових автомобілів повинні бути впроваджені протягом п'яти років після вступу в силу цієї угоди. А сталося це ще у вересні 2017 року. Проходити техогляд потрібно власникам причепів, легкових і вантажних авто. Любителям мотоциклів, скутерів і електротранспортів можна видихнути, бо ніякої інформації про ці типи в угоді немає.

До вересня має бути запроваджений європейський досвід, який гарантує проведення техогляду приватними СТО з відповідним сертифікатом та обладнанням. І найголовніше - фіксувати цей процес на відео, щоб виключити корупційне втручання.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Автомобілі, скріншот: YouTube
Автомобілі, скріншот: YouTube

Проходити технічний огляд потрібно буде кожні два роки і обов'язково вперше через чотири роки після реєстрації авто. Не пройти можуть машини при іноземній реєстрації.

Нагадаємо, щороку по 45 хвилин: Мінінфрастуктури повертає техогляд, українським водіям радять приготуватися

Як повідомляв "Знай.ua", українські маршрутки перевірили на безпеку та дотримання вимог - "Ніяких документів і хамство у відповідь"

Знай.ua писав, харків'ян змусять замінити водійські права, в МВС сказали вирішальне слово: "Потрібно для відпочинку"