Українцям розповіли про жахливу європейську статистику - кожна третя дитина в світі має надлишкову вагу, а кожна десята страждає від ожиріння.

Як повідомили в ТСН, в Україні ще продовжують досліджувати масштаби "катастрофи" зайвої ваги, тому даних мало. Але як зазначають експерти, серед дітей зросло споживання цукру і солі за останні десятиліття, і при цьому фізична активність підростаючого покоління знизилася в три рази.

Мама близнюків Тимура і Артура поділилася особистою історією і подробицями візиту до лікаря ендокринолога, до якого вона звернулася через різкий набір ваги у своїх дітей. Хлопчики прийшли до фахівця з параметрами, далекими від норм. В одинадцять років вага Тимура становить 67,2 кг, а його брата - близнюка Артура - 60 кг.

За результатами УЗД, ендокринолог зробив висновок, що надмірна вага вже призвела до змін у печінці - навколо органу є надлишок жиру. Також, фахівець підкреслив, що у хлопчиків починається статеве дорослішання, а в пубертатному періоді може відбуватися різкий набір ваги.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Викид гормонів, неправильне харчування і постійне недосипання, призводять до того, що вага збільшується. Дієтолог прописав хлопчикам раціон і обмежив споживання швидких вуглеводів, солодкого, мучного, фастфудів, газованих напоїв.

В цілому, така проблема несе масштабний характер. Лікарі називають ожиріння вибухонебезпечною бомбою, що цокає. Якщо з ним не боротися, то в недалекому майбутньому воно може "відгукнутися" на цукровий діабет, серцево-судинними захворюваннями та онкологічними захворюваннями.

"Це те, що можна назвати епідемією ожиріння. Те ж, що відбувається серед дорослого населення, то і серед дітей", - заявив аналітик ЦОЗ "Центру профілактики і контролю захворюваності Латвії" Івета Пудуле.

Нагадаємо, ожиріння призводить до безлічі проблем зі здоров'ям, медики б'ють на сполох: страждає весь організм

Як повідомляв Знай.uа, Євген Комаровський назвав головні причини дитячого ожиріння: "Надмірна любов і опіка"

Також портал Знай.uа писав, наїв 635 кілограм: історія найважчого чоловіка сколихнула світ