Електросамокати останнім часом заполонили вулиці міст України, і в літню пору року це дуже зручний і швидкий вид транспорту. Однак, що робити в холодну пору року, чи можна на них розігнатися.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету в ранковій програмі на телеканалі 1+1. Там експерти висловили свою думку стосовно того, чи можна продовжувати їздити на них в холодну пору року.

Варто відзначити, що незважаючи на популярність цього виду транспорту в Україні, його статус досі не був визначений. Саме тому всі правила порушуються, багато аварій з ними, адже всі розуміють, що ніякої відповідальності не буде.

Електросамокати, фото: Знай.uа
Електросамокати, фото: Знай.uа

Для того, щоб хоч якось врегулювати дане питання, була визначена максимальна швидкість в 20 кілометрів на годину, а ось в пішохідних та історичних зонах і зовсім до 14 кілометрів. Це допоможе уникнути ДТП, і люди почнуть більш відповідально ставитися.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Зараз в Україні погода ще хороша, однак, зима і заморозки не за горами, тому багато хто користується можливістю, і проводять час на свіжому повітрі зі своїм другом-самокатом. Взимку, як відзначають водії, кататися не будуть, так як це небезпечно.

Самокати, фото: скріншот з відео
Самокати, фото: скріншот з відео

Теоретично кататися можна, однак, на більшості моделей колеса на зимові замінити не можна, і по снігу він їздити не буде.

Навіть якщо не буде снігу, виникне інша проблема. На морозі вони починають набагато швидше сідати, і особливо не покатаєшся.

Самокати, скріншот: YouTube
Самокати, скріншот: YouTube

Залишилося сподіватися, що з приходом весни, тобто в наступному сезоні, правила будуть врегульовані, а по країні з'являться спеціальні доріжки, які принесуть комфорт як пішоходам, так і водіям.

Нагадаємо, раніше Розмитнити машину з-за кордону і менше витрачати на паливо: водії зі стажем поділилися досвідом

Як повідомляє портал Знай.ua В Україні можуть заборонити авто на ДВС: кому приготуватися і кого "не зачепить"

Також Знай.uа писав, що Українку оштрафували за небезпечну їзду на електросамокаті - "влетіла" на 127 тисяч