Стало відомо про те, що в українців в жовтні буде більше вихідних днів, ніж зазвичай. Все через свята, які відбудуться вже зовсім скоро.

Справа в тому, що в жовтні передбачені довгі вихідні через святкування Дня захисника України, 14 жовтня. Цього року він випадає на четвер, тому, відпочивати українці будуть цілих чотири дні - з 14 по 17 число. Однак, не все так радісно-один з них доведеться відпрацювати.

Перехожі, фото: скріншот з відео
Перехожі, фото: скріншот з відео

Також, крім цього в жовтні відзначають День Вчителя, День визволення України від фашистських загарбників, День автомобіліста і дорожника.

В результаті, з 31 календарного дня в місяці, цілих 11 вихідних і 20 робочих. Плюс до цього, в середу, 13 жовтня, в Україні скорочений день.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

14 жовтня: джерело: YouTube
14 жовтня: джерело: YouTube

Відпрацьовувати вихідний, який припав на п'ятницю, 15 жовтня, українці будуть в суботу, 23 числа.

Вихідні в жовтні: 2, 3, 9, 10, 14, 15, 16, 17, 23, 24, 30, 31 числа.

14 жовтня: джерело: YouTube
14 жовтня: джерело: YouTube

Нагадаємо, що в жовтні українці щороку вшановують захисників і захисниць нашої країни, а також згадують тих, хто загинув за свободу України.

Він замінив День Радянської Армії, який раніше святкувався в країнах СНД 23 лютого, хоч, багато хто за звичкою відзначають тепер дві дати.

Київ, фото: Знай.uа
Київ, фото: Знай.uа

Дата 14 жовтня встановлена указом попереднього президента України Петра Порошенка, ще в 2014 році, і обрана вона абсолютно невипадково.

У цей день християни святкують Покров Пресвятої Богородиці, який був великим святом для запорізьких козаків.

Нагадаємо, що митрополит Антоній у день Різдва Богородиці розповів, чому важливо просити допомоги у Божої Матері

Також Знай.uа писав, день батьків Пресвятої Богородиці-22 вересня

Як повідомляв Знай.uа Боже, бережи наших дітей і хрещеників