У Швеції загинув художник, який став відомий після того, як зобразив пророка Мухаммеда з собачим тілом. Про це повідомляє видання Deutsche Welle, посилаючись на шведську поліцію.

За першими повідомленнями, смерть шведського карикатуриста Ларса Вілкса, який намалював карикатуру на пророка Мухаммеда, настала в результаті ДТП.

До 2007 року Вілкса майже ніхто не знав – про нього чули тільки через судову тяжбу, в яку він потрапив через незаконно встановленої в заповідному лісі скульптури з цвяхів і дощок.

Та сама карикатура Вілкса, ВВС
Та сама карикатура Вілкса, ВВС

Однак в 2007 році Ларс зробив щось, що змусило радикальних мусульман усього світу оголосити на нього полювання - намалював ескіз скульптури у вигляді собаки з головою пророка.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Оскільки в мусульманстві собака - нечестиве тварина поряд зі свинею, витівка не могла залишитися непоміченою. Угруповання Аль-Каїда навіть обіцяло 100 тисяч доларів тому, хто добуде голову художника.

Всі ці роки карикатуристу довелося жити під охороною поліції. На нього неодноразово здійснювали замахи, його будинок підпалювали.

Місце ДТП, в результаті якого загинув Ларс Вілкс Фото: Reuters
Місце ДТП, в результаті якого загинув Ларс Вілкс Фото: Reuters

Однак 3 жовтня 2021 року на трасі Е4 автомобіль, в якому знаходилися Вілкс і двоє поліцейських, що охороняли його, зіткнувся з вантажівкою. Всі троє загинули на місці, а водія вантажівки з травмами відвезли в лікарню і допитали.

Інформацію про загибель художника підтвердив його партнер, причини аварії розслідуються.

Раніше повідомляли, машина злетіла в страшну прірву на українському курорті: ніхто не вижив. Подія трапилася в Івано-Франківській області.

Як повідомляв Знай.uа, на проспекті Бажана фура розчавила парочку, яка перебігала 8 смуг шосе: шансів практично не було.

Знай.uа писав, жінка на скелястій дорозі потрапила в ДТП і зірвалася в прірву, шукали з вертольотом: копи йшли на крик.