Українське сало все швидше дорожчає по відношенню навіть до добірного м'яса.

Його ціна на десятки гривень більша, чи перестануть українці через бути салоїдами. Бо ще не відомо, як сильно зміняться цінники надалі. Здається, що вже зовсім скоро сало стане дорогущим делікатесом, продуктом для гурманів.

Користь сала, фото з відкритих джерел
Користь сала, фото з відкритих джерел

Українські виробники в промисловості відгодовують сальні породи в приватних господарствах, а ось м'ясні вирощують. Це спровокувало зменшення сальних порід в десять разів. До того ж молодь за останні роки їсть менше сала, ніж старше покоління.

За останній місяць, приміром, у Полтаві сало подорожчало десь на 20 гривень. І якщо тут же можна купити кілограм товстого сала, то в українській столиці береться кг тонкого.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Сало ми продаємо 140-150. Дешевше 100 гривень - а від чого залежить? Ну ось цей край, де ж воно закінчується. На смак воно те ж саме. М'ясо ось лежить, сало беруть-м'ясо дешевше 110-120", - заявляє один з продавців Ірина Вертелецька.

В Одесі вартість знаходиться на рівні від 100 до 180 гривень. Ціна визначається по товщині.

Нагадаємо, українці отримають водійські посвідчення нового зразка, нічого не приховати- "всі заборони і фізичні особливості"

Як повідомляв "Знай.ua", МастерШеф на колесах? Голодні машиністи Укрзалізниці готують їжу прямо на лопатах

Знай.ua писав, зірка МастерШеф Ярославський дав рецепт борщу смачніше, ніж у Євгена Клопотенка: "Густий і наваристий"