Українське сало все швидше дорожчає по відношенню навіть до добірного м'яса.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЙого ціна на десятки гривень більша, чи перестануть українці через бути салоїдами. Бо ще не відомо, як сильно зміняться цінники надалі. Здається, що вже зовсім скоро сало стане дорогущим делікатесом, продуктом для гурманів.
Українські виробники в промисловості відгодовують сальні породи в приватних господарствах, а ось м'ясні вирощують. Це спровокувало зменшення сальних порід в десять разів. До того ж молодь за останні роки їсть менше сала, ніж старше покоління.
За останній місяць, приміром, у Полтаві сало подорожчало десь на 20 гривень. І якщо тут же можна купити кілограм товстого сала, то в українській столиці береться кг тонкого.
"Сало ми продаємо 140-150. Дешевше 100 гривень - а від чого залежить? Ну ось цей край, де ж воно закінчується. На смак воно те ж саме. М'ясо ось лежить, сало беруть-м'ясо дешевше 110-120", - заявляє один з продавців Ірина Вертелецька.
В Одесі вартість знаходиться на рівні від 100 до 180 гривень. Ціна визначається по товщині.
Нагадаємо, українці отримають водійські посвідчення нового зразка, нічого не приховати- "всі заборони і фізичні особливості"
Як повідомляв "Знай.ua", МастерШеф на колесах? Голодні машиністи Укрзалізниці готують їжу прямо на лопатах
Знай.ua писав, зірка МастерШеф Ярославський дав рецепт борщу смачніше, ніж у Євгена Клопотенка: "Густий і наваристий"