Екологічну катастрофу зафіксували в окупованому Криму. Там масово гинуть птахи.

Як повідомляє зарубіжне джерело, в Криму зафіксували масову загибель пернатих мешканців півострова. На території затоки Сиваш в анексованому Криму зафіксована загибель птахів, про це розповів співробітник кафедри геоекології так званого Кримського федерального університету Григорій Прокопів.

Загиблі птахи на кримському узбережжі, фото із зарубіжних джерел
Загиблі птахи на кримському узбережжі, фото із зарубіжних джерел

Близько Арабатського заказника вздовж узбережжя в результаті інспекції визначили, що загинуло не менше 600 птахів. До початку Арабатської стрілки знайшли понад 900 мертвих пернатих. В основному загинули, пеганки, Морські голубки, чорношейна поганка, реготунки, чомги і озерні чайки.

Фахівці повідомляють невтішну новину - загинуло близько 5-7 тисяч особин чорношиїї поганки, 250-300 особин пеганки, 200 особин морського голубка.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Версії такої раптової і масової загибелі птахів різні - від отруєння до поганої екологічної обстановки в регіоні, яке пов'язане з можливим перевищенням вмісту ртуті.

Так це чи ні – залишається вирішити експертам, але така масовість загибелі птахів насторожує екологів. Така тенденція може призвести до катастрофи, адже якщо смерті продовжуватимуться, то може виникнути загроза існування цих видів птахів в Україні, а може – і у всьому світі.

Нагадаємо, раніше тверді відходи перетворили озеро в отруєну суміш, дихати тут небезпечно для здоров'я: що виявили в пробах води

Також "Знай.иа" Заруба заявив, що за рівнем екології Україна опинилася мало не на 60 місці у світі

Як повідомляв портал «Знай.иа", смерть в повітрі: у жителів околиць шламосховищ НГЗ знайшли отруйні речовини з червоного шламу