В Еритреї помер чоловік, який, за словами родичів, був "найстарішою людиною на Землі". Рідні запевняють, що йому було 127 років.

Про це повідомляє Daily Mail.

Чоловік на ім'я Натабай Тінсієв родом з віддаленого гірського села. Згідно з церковними записами він народився 127 років тому.

Natabay Tinsiew Кадр: Zere Natabay
Natabay Tinsiew Кадр: Zere Natabay

При цьому онук довгожителя Зере Натабай стверджує, що його дідусь був ще старший. За його словами, роком народження Тінсієві вказали рік хрещення — 1894-й, а насправді родич народився на десять років раніше, і його реальний вік на момент смерті становив 137 років. Як розповідав Натабай, в ті часи священики добиралися до їх місць рідко, і сім'ям доводилося іноді чекати роками, щоб охрестити новонародженого.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Натабай Тінсієв ще за життя розповів своєму онукові про секрет свого довголіття. Чоловік вважав, що головне це — "терпіння, щедрість і життя повне радості".

Варто відзначити, що місцевий католицький священик підтвердив наявність запису про хрещення Тінсієва і згадав, як в 2014 році святкувалося 120-річчя довгожителя.

Родичі Натабая Тінсієва звернулися до Книги рекордів Гіннесса з проханням визнати рекордний вік члена їх сім'ї. Раніше світовий рекорд довголіття належав француженці Жанні Кальма, яка померла в серпні 1997 року у віці 122 років.

Нагадавши, що бадьора бабуся відсвяткувала 108-річчя і зачарувала Україну: "ще царя пам'ятає". Довгожителька може похвалитися відмінною пам'яттю і позитивним духом

Раніше Знай повідомляв, що японка стала найстарішою людиною на Землі: 118 років життя. Подробиці життя відомої довгожительки.

Також Знай повідомляв, що ділили ліжко 80 років: пара пристрасних стареньких встановила неймовірний рекорд. Люди похилого віку з Японії стали рекордсменами в категорії сукупного віку подружньої парі