Українцям пояснили, як отримати субсидію на комунальні послуги. Детально про це розповів заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

В ефірі програми Сніданок з 1+1 Віталій Музиченко пояснив всі нюанси отримання субсидії на комунальні послуги. Він додав, що побоювання щодо підвищення вартості комунальних послуг та отримання субсидії є щороку.

"В цьому опалювальному періоді, як і завжди викликає тривогу послуга опалення. Якщо говорити про електричну енергію чи природний газ, там зафіксовано ціни, річні тарифи тощо. То по тепловій енергії виникає найбільше запитань стосовно того, як воно буде", - зазначив він. Віталій Музиченко

Опалення, фото Мінфін
Опалення, фото Мінфін

За словами Віталія Музиченка урядом було прийнято рішення про фіксацію цін на наступний опалювальний період у розмірі близько семи гривень за кубічний метр. Це своєю чергою дає Теплокомуненерго і органам місцевого самоврядування "можливість абсолютно нормально пройти опалювальний період".

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Заступник Міністра соціальної політики додав, що регулювання тарифів на теплову енергію є повноваженням територіальних громад. Він також запевнив, що значного зростання комунальних тарифів не буде.

Стосовно побоювань українців щодо отримання субсидій Віталій Музиченко повідомив, що на сьогодні жодних заборгованостей по наданню субсидій чи пільг на оплату житлово-комунальних послуг немає. Водночас Мінсоцполітики звернулося до Верховної Ради про збільшення фінансування. Він також наголосив, що з коштами проблем немає.

Віталій Музиченко, facebook.com/MLSP.gov.ua
Віталій Музиченко, facebook.com/MLSP.gov.ua

У новому опалювальному сезоні у відомстві орієнтуються приблизно на 3 мільйони отримувачів субсидій, як і було торік. А тим, хто лише планує оформити субсидію, він порадив не чекати, а звертатися вже зараз.

За його словами, якщо людина звернеться з вересня, то така субсидія буде призначена вже з травня. Водночас ті, хто звернеться з жовтня субсидію отримає вже з нового опалювального сезону.

Віталій Музиченко також підтвердив інформацію стосовно перевірок отримувачів субсидій, адже інколи вони намагаються обхитрити державу. Тому він радить ретельно перевіряти інформацію на достовірність при заповненні декларації.

Нагадаємо, українцю впарили "безсмертний" сир: терміну придатності не виявлено. У "Сільпо" покупцю хотіли продати сир з підозрілою етикеткою

Як повідомляв портал "Знай.ua", трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року. Українським пенсіонерам пообіцяли доплати до пенсій і пояснили, хто скільки отримає вже найближчим часом

Також "Знай.ua" писав, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Українцям детально пояснили, хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні, який вже встиг налякати багатьох суттєвим здорожчанням тарифів на комунальні послуги