Коли ми купуємо будь-який продукт - ми завжди хочемо бути впевнені в його якості. А чи знаєте ви, як відрізнити справжнє масло від фальсифікованого?

ControlUnion розповіли, як відрізнити хороше масло від дешевої підробки.

Вершкове масло фальшують
Вершкове масло фальшують

Фальсифіковане масло не тільки менш смачне, але ще і шкідливе для здоров'я. Такий продукт може містити до 50% транс-жирів.

Щоб себе убезпечити, скористайтеся цими правилами:

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Коли купуєте масло, обов'язково загляньте до складу. У натуральному маслі не повинно бути нічого, крім молока і вершків. Якщо побачили щось ще-сміливо кладіть товар назад на полицю. Це не справжнє масло.

Дивіться на ціну. Справжнє масло не може коштувати дешево, адже на його виробництво йде велика кількість високожирних вершків, які коштують дорого. Чим дешевше масло, яке ви купуєте, тим більший шанс купити підробку.

Якщо ви вже придбали товар, але хочете перевірити його, ось кілька експериментів, які доведуть натуральність масла.

вершкове масло, фото: reaction.org
вершкове масло, фото: reaction.org

Якщо ви вже придбали товар і хочете перевірити його в домашніх умовах, зробіть наступне:

1. Оцініть його за показниками вид, колір, смак. Натуральне масло тверде і не прилипає до ножа. Колір - від світло-жовтого до жовтого. Запах-ніжний, молочний. Справжнє масло тане в роті, не залишаючи сального нальоту на мові

2. Залиште масло на столі, при кімнатній температурі. Якщо виступили краплі вологи - це фальсифікат.

3. Розігрійте на сковорідці. Масло відразу зашипить, утворює піну і поширить ніжний, апетитний аромат. Підробка просто розплавиться

4. Покладіть шматок в гарячу воду. Справжнє масло розтане і напівпрозорої калюжкою залишиться плавати на поверхні. Маргарин дасть густий щільний шар. Якщо розмішати, молочний продукт розчиниться, а фальсифікат розпадеться на дрібні частинки.

5. Киньте його в морозилку на 3 години. Вершкове масло буде неможливо відрізати, а підробка буде легко намазуватися на хліб.

6. Додайте трохи масла в горілку, якщо ви опустили фальсифікат, горілка стане жовтуватою, адже вона забере трохи барвника

Нагадаємо, раніше з'їв бутерброд і" прописався " біля унітазу: українцям масово впарюють фальсифіковане вершкове масло

Також "Знай.иа" від 19 до 116 гривень за пачку: як відрізнити масло від підробки і де дешевше його купити

Як повідомляв портал «Знай.иа", в 2021 ціни на продукти подорожчали найбільше за 10 років: скільки гречка, цукор, масло і картопля коштували в 2011