Українцям розповіли про їхні обов'язки в школах в ролі батьків. Чи повинні вони здавати гроші на все, що скаже вчитель, або як обійти це питання.

Про це стало відомо завдяки публікації на сторінці "Нової української школи" в соціальній мережі Facebook, які зібрали список найпопулярніших питань від батьків, з яких школи постійно беруть гроші.

Шкільні побори, фото: Facebook
Шкільні побори, фото: Facebook

Спочатку відповіли на те, чи повинні вони здавати гроші на ремонт школи, де навчається їхня дитина. Виявляється, що ні, і весь ремонт повинен здійснюватися за рахунок засновника. А засновником комунальних закладів освіти є територіальна громада, в особі місцевого органу влади. Ось вони і відповідають за те, щоб школа мала прийнятний зовнішній вигляд.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Далі, українці поцікавилися, чи потрібно оплачувати прибирання технічними співробітниками закладу освіти. І тут знову негативна відповідь. Справа в тому, що прибиральники службових приміщень входять в штат школи, і відповідно, отримують також законну зарплату за прибирання всіх приміщень і території школи.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

Ну, і ще одне питання, яке він хвилював батьків. Чи потрібно платити гроші за охорону освітнього навчання.

Шкільні побори, фото: Facebook
Шкільні побори, фото: Facebook

Ні, не повинні. Все тому що надавати збереження шкільного майна, приміщення школи, а також самих учнів повинен керівник закладу освіти.

Шкільні побори, фото: Facebook
Шкільні побори, фото: Facebook

Нагадаємо, Знай повідомляв, що у Тернополі та області діти-сироти виявилися заручниками воєн чиновників.

Також Знай писав, що в Черкасах у дворі школапобилися батьки учнів через побори.

Нещодавно Знай передавав, що у Запоріжжі учнів посадили на вулиці.