У день усиновлення, який традиційно відзначається 30 вересня Міністр соціальної політики наголосила, що одна з кращих сімейних форм виховання для дитини це усиновлення. Адже саме у родині дитина може отримати необхідну опіку та виховання.

"Кожна дитина-сирота, влаштована до сімейних форм виховання, а не до інтернату, – наша велика перемога, адже саме у родині вона отримує необхідне піклування і батьківське тепло. І одна з пріоритетних серед сімейних форм виховання – усиновлення, коли дитину приймають на правах рідної. Низький уклін людям, які беруть на себе велику відповідальність, роблячи чужу дитину своєю і даруючи їй повноцінне життя", – сказала Марина Лазебна, передає Мінсоцполітики.

Марина Лазебная, скріншот з відео
Марина Лазебная, скріншот з відео

За словами Лазебної у 2021 році в Україні спостерігається позитивна динаміка усиновлення. У першому півріччі кількість усиновлених дітей у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року зросла на 42%. Наразі в Україні майже 69 тисяч дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Майже 17 тисяч з них чекають на усиновлення і близько 1,1 тисяч сімей і одиноких громадян, які хочуть усиновити дитину та мають статус кандидатів в усиновлювачі.
Для покращення динаміки усиновлення Мінсоцполітики продовжує удосконалювати ці процедури задля того, щоб кожна сирота знайшла свою люблячу родину. Наразі Мінсоцполітики розробляє зміни до постанови Уряду про Порядок провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей. Зокрема, планується спростити процедуру подачі документів кандидатів в усиновлювачі.

"Кандидати в усиновлювачі зможуть подавати документи в електронній формі, а служби у справах дітей отримають доступ до відповідних електронних баз даних, що прискорить опрацювання цих документів та зменшить ризики отримання недостовірних даних. Людям не доведеться більше подавати велику купу документів", – повідомила Марина Лазебна.

Нагадаємо, що подружжя усиновило 11 дітей, і не збирається зупинятися: "Бог відкрив наші серця". Через півроку, після усиновлення, почалося реальне життя

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також Знай писав, 45-річна українка народила 19 дитину: "Не передихала з 15 років"

Раніше Знай повідомляв, що малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомилися від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей".