Відомо, що з 2009 року 30 вересня в Україні відзначають День усиновлення – день вшанування людяності, милосердя, доброти і любові. Це день сімей, які взяли на себе відповідальність за долі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віддаючи любов і турботу, не чекаючи винагород.

Цей день для всіх людей, чия наполеглива робота та активна громадська позиція допомагає вирішувати проблеми дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Міністерства соціальної політики України в мережі Facebook.

Всиновлення дітей
Всиновлення дітей

"Це день для дітей, які отримали люблячих і дбайливих батьків, які мають можливість проживати кожен день свого дитинства в сім'ї.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Усиновити дитину-сироту, полюбити, виховати і виростити як рідну ‒ таке надзвичайно важливе рішення щорічно приймають більше тисячі сімей в Україні. Саме вони вселяють в дитячі душі і серця віру, надію і любов, роблять дитинство світлим і радісним.

За 8 місяців поточного року в Україні було усиновлено 912 дітей, що на 218 дітей більше, ніж за такий же період 2020 року. Сподіваємося на те, що ця тенденція збережеться, незважаючи на пандемію. Ми щиро вітаємо і пишаємося сім'ями, які усиновили дитину. Ви є прикладом невимовної людяності, справжньої сили духу і невдаваного благородства! Віримо, що батьки і діти, яких звела доля, будуть щасливими.

Доброта і любов ‒ головне, в чому відчувають потребу діти. Зрозуміло, що весь світ не зміниться, якщо кілька людей усиновлять дитину, але для таких дітей світ зміниться назавжди. Тому нехай кожна дитина має сім'ю, в якій зможе бути щасливою! З Днем усиновлення! Міністр соціальної політики Марина Лазебна.", — повідомляють в Мінсоцполітиці.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, помер зірка "Секс у великому місті" Уіллі Гарсон: рак не залишив шансів, осиротілий син у жалобі.

Як повідомляв Знай.uа, розлучений Володимир Остапчук готується до важливої події з молодою дружиною: "У нас буде...".

Знай.uа писав, "Колишня" президента Зеленського Юлія Мендель задумалася про усиновлення дитини: "Вільне серце".