В Україні вимагають ввести обов'язкове використання ближнього світла фар або денних ходових вогнів на всіх транспортних засобах, по всій території України, цілодобово впродовж всього року. Відповідна петиція оприлюднена на сайті Офісу президента.

На думку автора петиції, такий крок допоможе покращити безпеку дорожнього руху, за рахунок збільшення відстані розпізнавання автомобілів з ввімкненим головним світлом.

«Відомо, що відстань, на якій можливо розгледіти авто вдень в ясну погоду - близько 600 метрів, а з ввімкненим світлом фар вже дорівнює 2000 метрів, що дає водіям більше часу на прийняття рішень. До прикладу, в країнах ЕС, зокрема в Польщі, такий закон діє вже давно», - запевняє громадянин.

Дорога, фото: скріншот з відео
Дорога, фото: скріншот з відео

Він додає, що використання ближніх вогнів в світлий час доби знижує кількість зіткнень. Про це свідчать дані досліджень з Норвегії, Данії та Канади: рівень ДТП у цих країнах суттєво знизився одразу після прийняття відповідного закону.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«У США дослідження показали, що автомобілі обладнані вбудованими ходовими вогнями, потрапляли в ДТП не так часто (приблизно на 7% менше) в порівнянні з авто, що не були обладнані ними. Також дослідження щодо невеликої кількості авто в 60-х роках показало, що кількість ДТП, в які потрапляють авто обладнані DRL, була нижча на 18% ніж для авто без ходових вогнів. У США ДТП в результаті зіткнення двох і більше авто складають більше половини загальної кількості ДТП, які фіксує поліція. У 2002 році було зафіксовано загальне зниження рівня ДТП на 3% після введення обов'язкового використання ближніх ходових вогнів в деяких штатах», - додає автор.

ДТП у Харкові, фото: Харків 1654
ДТП у Харкові, фото: Харків 1654

Нагадаємо, українцю впарили "безсмертний" сир: терміну придатності не виявлено. У "Сільпо" покупцю хотіли продати сир з підозрілою етикеткою

Як повідомляв портал "Знай.ua", трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року. Українським пенсіонерам пообіцяли доплати до пенсій і пояснили, хто скільки отримає вже найближчим часом.

Також "Знай.ua" писав, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Українцям детально пояснили, хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні, який вже встиг налякати багатьох суттєвим здорожчанням тарифів на комунальні послуги