Улюблена крупа українців знову значно зросла в ціні. Тепер у супермаркетах за пачку гречки просять віддати по 97 гривень з ваших гаманців. У чому причина, і які можуть бути наслідки.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету від Факти ICTV, де журналісти детально розібрали це питання.

Українські супермаркети ніби змагаються, у кого гречка дорожче, і 40 гривень це тільки мінімум, за який можна придбати крупу. У деяких супермаркетах є кілограмові упаковки за 97 гривень.

Приготування гречки, кадр з відео
Приготування гречки, кадр з відео

Киянин Олексій заробляє добре, проте таке подорожчання для їхньої родини відчутне. Він зазначив, що краще купити вже того ж рису, але не гречку за 45 гривень.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У Мінстаті кажуть, що за рік вона подорожчала на 14%, і однією з причин цьому називають неврожай. Була сильна спека, тому частина зерна порожня.

Гречка, фото: Pixabay
Гречка, фото: Pixabay

Якщо раніше з одного гектара збирали близько 2 тонн зерна, то зараз в два рази менше, і фермери починають переходити на інші культури.

Також, звичайно ж, пандемія прискорила зростання цін, і не тільки на гречку, але абсолютно на все - від логістики до енергоносіями.

Експерт зазначає, що на жаль, до кінця року належить побачити ще одне підвищення цін на хліб і макаронні вироби.

Ціна на гречку, фото "Дрогобич Інфо"
Ціна на гречку, фото "Дрогобич Інфо"

Представники Міністерства економіки відзначають, що якщо так продовжиться і далі, доведеться збивати ціни на рахунок імпорту продукту з Казахстану. Головне не перегнути, так як фермери можуть в момент остаточно відмовитися від її виробництва.

Нагадаємо, раніше Сезон черешні відкритий: де ягоду можна купити найдешевше - від 59 до 500 грн

Як повідомляє портал Знай.ua Рахунки за комуналку зросли на 35%, подорожчали гречка, м'ясо, картопля, буряк та інші продукти

Також Знай.ua писав, що Картопля, кабачки та огірки: які овочі на українському ринку коштують дорожче, ніж у Польщі