В Україні вимагають нараховувати пенсію тільки по власному трудовому стажу, без урахування інших факторів, таких, як інвалідність чи належність до інших пільгових груп. Відповідна петиція оприлюднена на сайті Офісу президента.

Авторка звернення Олена Панченко впевнена, що пенсійна система розподіляє виплати несправедливо.

«Те, що людина повинна отримувати гроші за свою роботу і всі ми повинні бути рівні у таких виплатах, є однією із засад рівності. Але багато людей в нашій країні отримують пенсію до виходження на пенсію по трудовому законодавству. Тобто вони отримують чужі зароблені гроші», - впевнена автор петиції.

Пенсіонер, фото: скріншот з відео
Пенсіонер, фото: скріншот з відео

Також вона вважає неприпустимою ситуацію, коли чоловік або дружина отримують пенсію свого померлого партнера, котра була вища за свою власну.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

«Це не допустимо. Адже вони не заробили цих грошей, але жінка, котра все життя не працювала і сиділа дома, буде отримувати більшу пенсію, ніж лікар, котрий пропрацював 40 років», - обурюється автор.

На думку автора, пенсії через непрацездатність при інвалідності – це лише можливість для тих, хто «купує довідки», отримувати великі виплати.

«Неприпустимо виплачувати великі пенсії при інвалідності. Реальні інваліди не можуть часто оформити інвалідність в лікарні, або отримують мізерну пенсію. Але є такі, що проплачують всі справки і отримують пенсії в 10 тисяч. Хоча їхній трудовий стаж не перевищує і 5 років. Тобто на них зараз працюють громадяни, котрі до пенсійного віку не доживуть», - впевнена вона.

Пенсіонери, скріншот: Instagram
Пенсіонери, скріншот: Instagram

Дісталося від громадянки і так званим «чорнобильцям». Вона вважає, що пенсії їм платять «з незрозумілих причин, які криються в корупції».

«Але чорнобильці - це люди, котрі втратили дім. Нікому з тих, в кого погоріли будинки, чи постраждали від повені, держава не виплачує суперпенсій. Ті пожежні, що тушили реактор і були героями, не отримали винагороди і не отримають. Але за рахунок інших купа так званих чорнобильців отримують величезні пенсії. Тому пенсія повинна нараховуватися тільки по трудовому стажу. А всі супер пенсії повинні бути відмінені і перераховані по мінімалці», - обурюється жінка.

Пільги чорнобильцям 2021 в Україні
Пільги чорнобильцям 2021 в Україні: фото Facebook

Нагадаємо, українцю впарили "безсмертний" сир: терміну придатності не виявлено. У "Сільпо" покупцю хотіли продати сир з підозрілою етикеткою

Як повідомляв портал "Знай.ua", трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року. Українським пенсіонерам пообіцяли доплати до пенсій і пояснили, хто скільки отримає вже найближчим часом

Також "Знай.ua" писав, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Українцям детально пояснили, хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні, який вже встиг налякати багатьох суттєвим здорожчанням тарифів на комунальні послуги