Журналісти та ведучі одного з українських телеканалів, разом із зіркою екранів Русланою Писанкою розповіли своїм відданим телеглядачам дуже цікаві новини. Справа в тому, що в Україні простежується тренд на так звані екзотичні імена, які поки що не сильно мелозвучні для слуху наших людей.

І все не дарма, адже нещодавно в Міністерстві юстиції України оприлюднили рейтинг найпопулярніших і екзотичних імен, якими українці називали своїх новонароджених дітей в 2021 році.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету програми "Твій день" на телеканалі 1+1, який вже доступний в мережі YouTube.

Кадр з сюжету "Твій день", скріншот: YouTube
Кадр з сюжету "Твій день", скріншот: YouTube

Ахіллес, Одіссей, Юнона, Осман і Сулейман – ні це не герої античної літератури або популярних заморських серіалів, а наші з вами маленькі співвітчизники.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ведучі встигли поспілкуватися і розпитати психологиню Ольгу Величко про те, чому деяким батькам так хочеться назвати малюків якомога незвичнішим для українського вуха ім'ям? І як живеться маленьким Сапфірам і Енеям серед Саш і Оль.

Цікаво, що за перше півріччя 2021 року найпопулярнішими іменами, якими українці називали своїх новонароджених дітей, стали:

- для дівчаток: Анна, Софія, Марія, Вікторія, Дарина, Вероніка, Поліна;

- для хлопчиків: Артем, Олександр, Максим, Богдан, Назар, Дмитро.

Серед трендових рідкісних імен першого півріччя 2021 року:

- для хлопчиків: Ахіллес, Ізмаїл, Принц, Одіссей, Тамерлан, Осман, Соломон, Еней, Цар, Мойсей, Народжений, Варфоломій, Куонг Кіонг, Сулейман, Ксенофонт, Златослава;

- для дівчаток: Октавія, Феліція, Мелісса, Божена, Весняна, Каміль, Кассандра, Мальвіна, Санта, Квітослава, Сапфира, Тиша, Юнона, Афіна, Есмеральда, Мадонна, Жасмин, Іскра, Златослава, Квітка, Імперія, Росинка, Флорентина, Герда, Мелодісон, Іллінка, Аврора.

Раніше повідомляли, Даша Квіткова з "Холостяка" не справляється з материнством: "Рвемо на собі волосся, плачем, забиваємося в кут, отримуємо нервові зриви".

Як повідомляв Знай.uа, Ліза Арзамасова з "Татусевих дочок" замріялася на самоті на сходинках: без сина дуже добре.

Знай.uа писав, без роду і племені? Букінгемський палац визначився з "титулом" для доньки принцеси Беатріс.