Українцям розповіли, як уникнути шахрайства на заробітках за кордоном. Про ризики, а також лайфхаків, щоб повернутися додому з грошима.

Справа в тому, що в гонитві за великими грошима в Польщі, Чехії, або ж Німеччині, українці можуть втрачати величезні кошти. Виною цьому компанії, які займаються працевлаштуванням в інших країнах.

Заробітчани ведуться, а ті у відповідь користуються безвихідністю мігранта і недосвідченістю. Все це стало відомо завдяки новому сюжету на YouTube-каналі BIHUS.info.

Заробітчани, фото: скріншот з відео
Заробітчани, фото: скріншот з відео

В оголошенні завжди обіцяють золоті гори і гарантії, що все буде добре, однак, біда приходить звідти, де її зовсім не чекаєш.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Ризики є завжди, і зараз ми перерахуємо кілька з них:

  • Компанія вимагає укласти з ними контракт, і просять перший внесок за співпрацю. Після цього висока ймовірність того, що посередник пропаде;
  • Вас можуть привезти не туди, куди ви планували їхати спочатку;
  • В іншій країні у вас відбирають документи;
  • Замість влаштування на роботу Вам влаштовують просто трансфер за кордон, де, до слова, Вас ніхто не чекає;
  • Зарплата зовсім інша, відповідно, нижче.

    Заробітчани, кадр з відео
    Заробітчани, кадр з відео

Перевірити посередника і роботодавця досить легко. Фірма, яка відправляє людей на роботу, повинна мати ліцензію, і при цьому, вона повинна поширюватися на країну, куди ви плануєте їхати заробляти гроші.

Дає дозвіл Міністерство економіки, і весь список підприємств можна знайти за посиланням. Там же є повний перелік країн, з якими співпрацює посередник.

Заробітчани, фото з youtube
Заробітчани, фото з youtube

Перевірити можна і роботодавця, адже якщо йому потрібні співробітники, напевно на сайті заводу, підприємства або на біржі праці його країни є відкриті вакансії. Не знаходьте їх-зв'яжіться безпосередньо з роботодавцем або вимагайте у посередника додаткові докази.

Внесків бути не повинно, так як за українським законодавством, це Карано.

Нагадаємо, раніше Євросоюз дозволив українцям в'їзд без ПЛР-тестів і вакцинації: куди можна поїхати "голим"

Як повідомляє портал Знай.ua Чехія терміново шукає українських заробітчан: пропонують від 13 до 90 тисяч

Також Знай.ua писав, що Зелене світло гастарбайтерам і туристам? Європа відкрила кордони для українців, головні правила в'їзду