Бензин і дизельне паливо - те, без чого не може прожити жоден автомобіль. Щодня водії витрачають сотні гривень на те, щоб пересуватися спокійно містом.

Ціни на паливо змінюються щодня, і зараз ми розповімо про те, за скільки можна купити літр бензину, дизеля, або ж іншого палива на АЗС. Варто відзначити, що за останній тиждень ціни значно стали менше, що не може не радувати.

Ціни на бензин, фото: скріншот
Ціни на бензин, фото: скріншот

Про це говорять дані з порталу Мінфін.

В середньому, найпопулярніший бензин А-95 можна придбати за 29,99 гривень. А-92 АЗС віддають в середньому за 29,13 за літр, а ось за А-95 преміум сегмента потрібно буде заплатити трохи дорожче - 31,90 за кожен куплений літр. Таким чином, середня вартість цих видів палива зменшилася на 44 коп./літр За останній тиждень, що не може не радувати.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ціни на бензин, фото: скріншот
Ціни на бензин, фото: скріншот

А ось дизельне паливо навпаки виросло в ціні. Зараз за літр АЗС беруть в середньому 28,51 гривню, а газ 17,79 гривень. За останній тиждень, як свідчать дані, середня ціна збільшилася на 27 копійок за кожен придбаний літр.

Ціни на бензин, фото: скріншот
Ціни на бензин, фото: скріншот

Варто відзначити, що не так давно Міністерство економіки підвищило граничні ціни на бензин. Тепер з урахуванням максимальної націнки, гранична вартість палива не повинна перевищувати 31,61 гривню, а ось дизель не можна продавати дорожче, ніж 29 гривень 32 копійки за літр.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

Чи буде помічено найближчим часом ще зростання цін на бензин-передбачити складно.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

Нагадаємо, в Україні зросте вартість бензину: ціни такі, що краще ходити пішки.

Як повідомляв портал Знай.ua, бензин вже по 30: нові ціни змусять українців загнати машини в гараж

Також Знай.ua писав, у ПФУ пояснили, як вийти на пенсію з пізнішого віку.