Українці звернулися до президента Володимира Зеленського із пропозицією запровадити в Україні алгоритм розрахунку пенсії, аналогічно пенсійному алгоритму в Норвегії. Про це йдеться у тексті петиції, оприлюдненої на сайті Офісу голови держави.

За словами Сергія Наушенка, автора петиції, йому імпонує метод розрахунку пенсійних виплат, який діє в одній з європейських країн – Норвегії.

«В Королівстві Норвегія існує такий алгоритм розрахунку пенсії: вибираються вісім років, за яких у людини був найкращий заробіток, потім вираховується середня сума за ці роки. Від цієї суми береться 66% і отримана сума є пенсія людини», - стверджує громадянин.

«Прошу запровадити такий алгоритм розрахунку пенсії в Україні», - додає чоловік.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Водночас варто зауважити, що Норвегія - одна з найбагатших країн у світі із ВВП в 403,3 мільярдів доларів. Це набагато більше, ніж в України - 153,8 мільярдів доларів.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

ВВП на душу населення в Україні становить 3 тисячі 659,03 доларів, а в Норвегії - 75 тисяч 419,63 доларів, тобто в 20 разів більше.

Однак за ініціативу українця вже віддали свої голоси 26 осіь із 25 тисяч підписів, необхідних для розгляду петиції.

Раніше повідомляли, трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року.

Як повідомляв Знай.uа, пенсіонерам зробили "подарунок" до Нового року, виплати зростуть для всіх: "ціна помилки-якість життя".

Знай.uа писав, навіть 2000 гривень не набереться: скільки отримуватимуть пенсіонери на місяць і кому не світить підвищення.