Що таке соціальна послуга переклад на жести? В Україні проживає багато осіб з особливими потребами. І таким людям нерідко потрібна допомога в комунікації. Такі особи та їх родичі можуть скористатися соціальною послугою, яка допоможе в спілкуванні.

В Україні є соціальна послуга перекладу мови спілкування жестами. Скористатися нею можуть будь-які категорії громадян-особи з особливими потребами, а також їх родичі. Послуга перекладу мови жестів потрібна для того, щоб люди з порушеннями слуху могли здійснювати нормальну комунікацію і соціальну взаємодію.

Про те, як скористатися цією опцією, розповіли представники Міністерства соціальної політики України на сторінці відомства в Facebook.

Пост Міністерства. скрін Facebook Міністерство соціальної політики України
Пост Міністерства. скрін Facebook Міністерство соціальної політики України

Послуга перекладу мови жестів спростить комунікацію осіб з особливими потребами під час відвідування Пенсійного фонду, медичних установ, організацій, що забезпечують технічними засобами і т.д. крім того, цією опцією можна скористатися при вирішенні будь-яких особистих або побутових питань. Особи з особливими потребами можуть скористатися послугою безкоштовно, в рамках обсягу послуг, запропонованого у відповідному стандарті. Якщо потрібно скористатися перекладом поза рамками стандарту, доведеться сплатити вартість. Послуга перекладу з мови жестів для осіб з особливими потребами фінансується за рахунок місцевих бюджетів.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, раніше школяр отримав Нобелівську премію за "Золоте" серце: мати з порушеннями слуху зможе почути дітей

Також "Знай.иа" повідомляв, що " Дія " подбала про меншини і приготувала їм подарунок: глухонімих в бізнесмени

Як повідомляв портал «Знай.иа", під Дніпром озвірілі охоронці побили чоловіка з вадами слуху: дику розправу спіймала камера