Для всіх українців, які всією душею переймаються за товщину свого гаманця, а також збереження "сімейного бюджету", з'явилися дуже важливі новини. У Державній службі статистики розповіли, на що українці за другий квартал 2021 року найбільше витратили зароблених і відкладених грошей.

Офіційний дані Державної служби статистики свідчать про те, що протягом другого кварталу 2021 року українці витратили найбільше грошей на продукти харчування, а найменше – на освіту.

Магазин, скріншот: YouTube
Магазин, скріншот: YouTube

Згідно з останніми даними, на продукти харчування та безалкогольні напої українці витратили понад 41% загальних витрат. На освіту наші співгромадяни витратили лише 1,1% витраченої суми.

Видатки українців за II квартал 2021 року, скріншот: finance.ua
Видатки українців за II квартал 2021 року, скріншот: finance.ua

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Інші витрати розподілилися так:

- алкогольні напої, тютюнові вироби та наркотичні засоби - 7,8%;

- одяг та взуття - 4,2%;

- оплата житла, водопостачання, електроенергії, газу та іншого палива - 13,7%;

- предмети домашнього вжитку та товари для дому – 3,8%;

- Охорона здоров'я - 6,1%;

- транспорт і зв'язок - 9,3% і 2,7%;

- відпочинок та культурні заходи – 3,4%;

- ресторани і готелі - 2,6%;

- інші товари та послуги – 3,9%.

Ще трохи сухих фактів з досліджень Держстату: за другий квартал 2021 року в Україні ВВП виріс на 5,7% в річному вимірі; в той же час в порівнянні з попереднім кварталом ВВП скоротився на 0,7%; також в Держстаті заявили, що в Україні різко скоротилася чисельність населення; за перші сім місяців поточного року в країні народилося понад 158 тис. дітей, а ось померло майже 396 тис. осіб.

Раніше повідомляли, українці знайшли "дірку" в тарифах на газ і воду перед опалювальним сезоном: звідки беруться "зайві" відсотки.

Як повідомляв Знай.uа, з-під крана або бутильована? Експерти розповіли, що потрапляє в наш організм разом з водою.

Знай.uа писав, куди подіти гору платіжок за комуналку? Водоканал поділився Інструкцією зі зберігання квитанцій.