Капуста -звичний продукт для українців. Це овоч, який можна знайти на будь-якому городі. Капуста добре зберігатися, що робить її незамінним інгредієнтом зимових страв. Капусту використовують в салатах, супах, в тушкованому або квашеному вигляді. Але мало хто знає, що з капусти можна добувати сік. Смак у нього специфічний, але користь капустяного соку незаперечна. Чим же він так корисний?

Капустяний сік відмінний помічник при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, наприклад, при хронічних гастритах, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, при захворюваннях печінки, селезінки, а також допомагає впоратися з ожирінням. Приймати такий сік слід по 1-2 склянки два-три рази на день в теплому вигляді приблизно за годину до їжі.

капуста, скріншот з відео
капуста, скріншот з відео

Значним мінусом вживання такого соку є підвищене газоутворення. Але лікувальні властивості такого рослинного напою з легкістю перекриють цю проблему.

Сік з капусти незамінний, якщо ви хочете знизити вагу. Високий вміст тартронової кислоти розкладає продукти гниття, які накопичуються в кишечнику і відновлює кислотно-лужний баланс в шлунку, що сприяє правильній його роботі.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Якщо змішати капустяний сік з морквяним, ви поліпшите смак напою і навіть підвищите його користь. Такий коктейль зарядить організм вітаміном С і допоможе боротися із захворюваннями ротової порожнини, такими як інфекції ясен, наприклад, при пародонтозі. Капустяний сік допоможе при боротьбі з пухлинами і запорами, а також бореться з висипаннями на шкірі обличчя.

Категорично не можна підсолювати сік з капусти: це не тільки нейтралізує його користь, але і може завдати шкоди вашому організму.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли рецепт квашеної капусти до м'яса і гарніру: простий рецепт в гарячому розсолі

Також "Знай.uа" писав, що зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко познущався над капустою заради борщу: "Жовтий з віскі"

Як повідомляв портал "Знай.uа", ошатна закуска до святкового столу і "під чарочку": рецепт тієї самої капустки-пелюшки