Пальмова олія-це компонент, який сильно здешевлює виробництво продукту. Особливо коли мова йде про підміну натурального молочного жиру. Не дивина. Це масло дуже дешеве, тому недобросовісні виробники часто використовують його для створення продуктів харчування. Але так само всі ми знаємо, що пальмова олія – дуже шкідливий продукт. Він провокує онкозахворювання, захворювання серцево-судинної системи і має інші негативні наслідки для організму.

У Верховній Раді України підняли питання про неприпустимість використання пальмової олії в молочних продуктах і дитячому харчуванні. Відповідна інформація з'явилася на Урядовому порталі.

Супермаркет, фото: Знай.uа
Супермаркет, фото: Знай.uа
з полиць супермаркетів повинні пропасти продукти, які містять пальмову олію

Народні депутати схвалили законопроект №5148, в якому йдеться про неприпустимість використання пальмової олії в дитячому харчуванні, молочних продуктах, а також в кондитерських виробах. У Раді підтримують заборону на використання пальмової олії та інших рослинних жирів для заміни молочного жиру. Гідрогенізованих масел не повинно бути в таких продуктах, як: морозиво, шоколад. За порушення заборони застосовуватимуться штрафи. Так само операторам ринку потрібно буде ввести особливу маркування, яка буде вказувати на те, що продукт містить у складі пальмову олію.

У Раді сподіваються, що такий закон зможе підвищити якість харчових продуктів і знизити кількість фальсифікованих продуктів на полицях магазинів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, раніше в популярному маслі знайшли небезпечні речовини:, чи немає цього у вас вдома

Також "Знай.иа" писав, що "небезпечне" масло заполоняє полиці магазинів: українцям розповіли, де ризик потрапити на підробку більше

Як повідомляв портал "Знай.иа", які продукти в Україні подорожчають восени