Стало відомо про те, що вчені вперше зважилися спуститися на дно "колодязя пекла", що знаходиться в Ємені. Вони розповіли, що вдалося знайти всередині.

Команда фахівців вперше вирішила спуститися на дно колодязя Бархаут. Це природне диво, якого бояться місцеві жителі. Раніше вважалося, що це просто в'язниця для геніїв.

Розташований він в пустелі провінції Ємену Аль-Махра, і ширина формації приблизно 30 метрів. Глибина колодязя приблизно 112 метрів.

Розкопки археологів, фото: вільне джерело
Розкопки археологів, фото: вільне джерело

Багато століть ходили чутки про те, що всередині живуть злі духи, які ще відомі як Джини, що живуть в пекельній безодні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Однак, вченим вдалося виявити там тільки змій, мертвих тварин, а також печерні перли.

Розкопки археологів, фото: вільне джерело
Розкопки археологів, фото: вільне джерело

Були змії, але вони не чіпають вас, якщо ви їх не турбуєте. Ми відчували, що цей проект стане новим дивом і частиною історії Ємену",-сказав Мохаммед аль-Кінді, професор геології німецького технологічного університету в Омані.

Ще в минулому році влада Ємену говорили про те, що не мають ні найменшого поняття, що ж знаходиться всередині колодязя, а їм адже вже більше мільйона років.

Незважаючи на інший міф про те, що води на дні печери були "злими" і небезпечними для пиття, Аль Кінді і його команда знайшли чисту прісну джерельну воду печери.

Розкопки археологів, фото: вільне джерело
Розкопки археологів, фото: вільне джерело

Вчені зібрали зразки води, каменів, грунту, а також мертвих тварин, щоб провести дослідження.

Нагадаємо, раніше На Прикарпатті виявили масове поховання під храмом: "потонули в потопі?"

Як повідомляє портал Знай.ua Археологи натрапили на 3000-річний загублений "Золоте місто": "все залишилося на своїх місцях"

Також Знай.uа писав, що Серед Колиски гігантських хмарочосів археологи натрапили на сліди "найдавніших": у цих артефактах сотні загадок