За довгі роки російсько-української війни на Донбасі накопичилося чимало історій про зраду, горе, великі втрати і навіть про помсту. Однак українські захисники продовжують з усією відповідальністю захищати країну, іноді навіть віддаючи за державу найцінніше.

Сержант роти повітряно-десантної "Січеславської бригади" Андрій пам'ятає навіть тривожні події далекого 2014 року і ділиться своїм досвідом з молодими бійцями.

Про історію Андрія стало відомо завдяки повідомленню прес-служби ООС в мережі Facebook.

українські захисники, скріншот з відео
українські захисники, скріншот з відео

"Бойовий досвід десантника Андрія. Андрій - головний сержант роти повітряно-десантної Січеславської бригади. Сьогодні, разом з бойовими побратимами обороняє ділянку, де колись був опорний пункт незаконних збройних формувань. Пекельна шахта "Бутівка", що неподалік Авдіївки.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Тут у 2014-му він отримав поранення, тут вперше втратив бойових товаришів. Відбити її у противника десантникам було не просто. Ті події добре пам'ятає і сьогодні робить все для того, щоб такого більше не повторилося.

"Особовий склад бригади знаходиться в постійній готовності дати адекватну відповідь ворогові, який вдається до хитрощів і провокацій. Ми намагаємося передавати підлеглим якомога більше практичних навичок з власного досвіду. Тому для адаптації солдатів навчаємо їх правильним діям не тільки в бойовій обстановці, а й у фронтовій буденності", — говорить Андрій.

Публікація прес-центру ООС, скріншот: Facebook
Публікація прес-центру ООС, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, українці можуть залишитися без двох вихідних: чому скасовують святкування 8 березня та 1 травня.

Як повідомляв Знай.uа, вихідні в жовтні: українцям дадуть відпочити в розпал осені.

Знай.uа писав, путінські окупанти запустили снаряди в бік Нью-Йорка з Донбасу: воїни ЗСУ відстрілюються як можуть.