Фахівець з дієтичного харчування Людмила Железняк розповіла про нове шкільне меню, а також приготувала кілька страв з програм. Їй вдалося збільшити відвідуваність шкільної їдальні в цілих п'ять разів.

Новий сюжет вийшов на телеканал 1+1, в програмі "Твій день". Людмила Железняк стежить за всім, що потрапляє дітям в тарілку, а також повністю змінила їх харчування, щодня придумавши нові комбінації страв.

У студії вона зізналася, що більше року працюють по меню Євгена Клопотенка, однак, не всі страви, які у них є підходять дітям. Причиною цього також є їдальні, які не так обладнані.

Приготувати вона вирішила іспанське блюдо паелья. Для цього знадобляться наступні інгредієнти:

Популярні новини зараз
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще
  • 250 г філе;
  • 150 г цибулі;
  • 20 г масла рафінованого;
  • 125 г моркви;
  • 700 г води;
  • 300 г рису;
  • 5 г куркуми;
  • 5 г солі.

Також, для салату зі свіжих помідорів і солодким перцем потрібно буде:

  • 741 г помідорів;
  • 112,5 г зеленої цибулі;
  • 307 г перцю солодкого;
  • 50 грам соняшникової олії;
  • 1 г сушеного майорану;
  • 5 г солі.

Людмила Железняк зізнається, що найбільше діти люблять просту, звичну українську кухню, зокрема йдеться про борщ. Діти люблять також котлети, якого немає в меню Євгена Клопотенка, тому, довелося трохи внести корективи.

Також, школярам подобаються сосиски, які заборонили, а ось учням початкового класу не вистачає молочних продуктів.

Нагадаємо, що салат з супермаркету приправили найотруйнішою змією в світі: "повзала і показувала язик..."

Як повідомляв портал Знай.uа, шкільне меню в Україні стало більше і різноманітніше

Також, Знай.uа писав, що бетонні бруківки та монтажний скотч