Фахівець з дієтичного харчування Людмила Железняк розповіла про нове шкільне меню, а також приготувала кілька страв з програм. Їй вдалося збільшити відвідуваність шкільної їдальні в цілих п'ять разів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНовий сюжет вийшов на телеканал 1+1, в програмі "Твій день". Людмила Железняк стежить за всім, що потрапляє дітям в тарілку, а також повністю змінила їх харчування, щодня придумавши нові комбінації страв.
У студії вона зізналася, що більше року працюють по меню Євгена Клопотенка, однак, не всі страви, які у них є підходять дітям. Причиною цього також є їдальні, які не так обладнані.
Приготувати вона вирішила іспанське блюдо паелья. Для цього знадобляться наступні інгредієнти:
- 250 г філе;
- 150 г цибулі;
- 20 г масла рафінованого;
- 125 г моркви;
- 700 г води;
- 300 г рису;
- 5 г куркуми;
- 5 г солі.
Також, для салату зі свіжих помідорів і солодким перцем потрібно буде:
- 741 г помідорів;
- 112,5 г зеленої цибулі;
- 307 г перцю солодкого;
- 50 грам соняшникової олії;
- 1 г сушеного майорану;
- 5 г солі.
Людмила Железняк зізнається, що найбільше діти люблять просту, звичну українську кухню, зокрема йдеться про борщ. Діти люблять також котлети, якого немає в меню Євгена Клопотенка, тому, довелося трохи внести корективи.
Також, школярам подобаються сосиски, які заборонили, а ось учням початкового класу не вистачає молочних продуктів.
Нагадаємо, що салат з супермаркету приправили найотруйнішою змією в світі: "повзала і показувала язик..."
Як повідомляв портал Знай.uа, шкільне меню в Україні стало більше і різноманітніше
Також, Знай.uа писав, що бетонні бруківки та монтажний скотч