Поганий настрій, дратівливість, апатію викликають зменшення світлового дня та осінні холоди. Не тішать ні хобі, ні спілкування з рідними, ні прогулянки. Як врятуватися від осінньої депресії, підказали у сюжеті «ТСН».

Фахівці не дивуються тому, що зростає кількість пацієнтів, які скаржаться на безсилля, поганий настрій, небажання жити. Так організм реагує на зміну сезонів, провокуючи виникнення осінньої хандри.

«День вкорочується, стає менше сонця. Так само знижується активність через зміну погоди, що дуже сильно впливає на розвиток таких станів», - каже лікар-психіатр Владислав Гаргаун.

В декого пригніченість затягується на місяці – втрата апетиту, тривожні думки, безсоння, апатія. Донудьгуватися можна аж до депресії, коли без допомоги лікарів не обійтися.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Всесвітня організація лікарів зараз ставлять депресію на третє місце по створенню непрацездатності. Люди приходять на роботу і є ніби «псевдоприсутні». Через свою нездатність робити цю роботу», - додає Гаргаун.

Арт-терапевт вважає, що допомогти може малювання – потрібно зобразити той стан, у якому ви б хотіли опинитися. Тих, хто страждає від депресії, видають малюнки – гострі лінії, штриховки, сильний натиск на олівець.

Скрін, відео YouTube ТСН
Скрін, відео YouTube ТСН

Ще один рецепт лікування – антистресова кімната, у якій свої почуття можна змінити, жбурляючи посуд в стіну.

Скрін, відео YouTube ТСН
Скрін, відео YouTube ТСН

Допоможе і заняття танцями, це чудова терапія – рухається все тіло, музика розслабляє.

«Нічого, скоро зима - без опалення буде весело», «Якщо є бабки, депресії наче й не було», «Від будь-якої дурі добре лікує фізична праця», «Можна купити будинок в Туреччині і поїхати жити туди», - пишуть у коментарях до відео глядачі.

Раніше повідомляли, програма "Доступні ліки": як отримати пільгові медикаменти.

Як повідомляв Знай.ua, українці вимагають від Зеленського зробити аналізи для вагітних безкоштовними.

Знай.ua писав, в Україні запровадять електронну трудову книжку: як це вплине на пенсії.