Житлова субсидія – це виплати, призначені тим, хто в силу певних життєвих обставин не в змозі оплачувати комунальні послуги в повному обсязі самотужки. Для їх призначення потрібно звернутися до центру соціального обслуговування.

Однак, навіть якщо раніше ви отримували субсидію, вам можуть її скасувати через оновлення даних про ваші доходи.

Як перевірити, чи призначили вам субсидію, розповіли у Міністерстві соціальної політики України.

Для цього не обов’язково особисто вирушати до центру соціального обслуговування – потрібну інформацію можна дізнатися і онлайн.

Оформлення субсидій, кадр з відео
Оформлення субсидій, кадр з відео

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Для цього громадянам потрібно зайти за посиланням https://subsidii.ioc.gov.ua, та знайти адресу свого домогосподарства у даних Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій.

Користувачі реєстру можуть переглянути інформацію про те, чи призначено субсидію їхньому домогосподарству. Крім того, там можна побачити термін, на який призначено виплати, суми щомісячних нарахувань та де саме міститься їхня особова справа, тобто назву органу соціального захисту населення.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Оновлення інформації у реєстрі відбувається одноразово щомісяця – на початку поточного місяця за попередній місяць.

«У нас система чомусь не бачить нашої вулиці, хоч раніше все було ок», «Не можу зрозуміти, оформила субсидію в серпні цього року, у вересні в УПСЗН сказали, що нараховано, перевірила, субсидія не активна, це як?», - запитують у коментарях до повідомлення українці.

Нагадаємо, Володимир Зеленський зробив заяву щодо російської агресії: "Ми максимально незалежні". Глава держави зробив впевнену заяву про незалежність України від інших держав.

Як повідомляв портал "Знай.ua", трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року. Українським пенсіонерам пообіцяли доплати до пенсій і пояснили, хто скільки отримає вже найближчим часом.

Також "Знай.ua" писав, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Українцям детально пояснили, хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні, який вже встиг налякати багатьох суттєвим здорожчанням тарифів на комунальні послуги.