Десятиліття проходять, мчать - то швидко, то занадто повільно - таке життя. Однак ці роки сильно позначаються на ситуації з ліфтами в українських будинках. У старому житловому фонді ситуація катастрофічна.

Зокрема, в Києві кожен четвертий ліфт вже відпрацював свій ресурс. Частина ж зовсім не працює, бо вандали знищили або вкрали деталі. Чому склалася така ситуація і чи полагодять коли-небудь в Україні всі ліфти?

Про це нам стане відомо завдяки новому сюжету телеканалу ICTV.

Киянка, скріншот: YouTube
Киянка, скріншот: YouTube

Для журналістів справжньою пригодою стало завдання знайти компанії, які обслуговують ліфти.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Ліфт, скріншот: YouTube
Ліфт, скріншот: YouTube

"Вісім місяців у нас немає можливості ані привозити, ані вивозити. Ніхто нічого не може, все паралізовано. Ми починаємо натискати кнопки по дві години. Ніхто нічого не вирішує. Особливо в суботу та неділю", - заявила мешканка одного з київських будинків Людмила.

Кияни, скріншот: YouTube
Кияни, скріншот: YouTube

Виявляється, що знайти компанію, яка обслуговує ліфти, за юридичною адресою, не так вже й просто. За вказаною адресою журналістам заявили, що такої компанії не знають. У компанії, яка обслуговує будинок заявили, що вибирали організацію для обслуговування ліфтів через тендер. Виявилося, що вона не в Києві, а в Борисполі.

Така ситуація далеко не одинична. В українській столиці з майже 20 тисяч ліфтів половина вже давно відпрацювала свій термін, а це - 25 років. Вони вимагають не капітального ремонту, а повної заміни.

Раніше повідомляли, українці знайшли "дірку" в тарифах на газ і воду перед опалювальним сезоном: звідки беруться "зайві" відсотки.

Як повідомляв Знай.uа, Франківчани перетворили старий завод на екомайстерню, тисячі дітей отримають нові лавки: потрібні лише кришки.

Знай.uа писав, скажений вітер влаштував львів'янам вечір розбитих капотів: впало просто на машину.