У вівторок, 21 вересня, православний світ відзначає світле свято - День народження Діви Марії. Вона була матір'ю Ісуса Христа і є заступницею людства перед Богом. Свято ще називають другою Пречистою.

У цей день, жінки, які не можуть завагітніти, моляться і допомагають тим, кому потрібні їжа і одяг, щоб ті молилися за них Богородиці.

На Різдво Пресвятої Богородиці мають особливу силу молитви за здоров'я і щасливе життя дітей. Про це стало відомо завдяки Православному календарю.

Діва Марія, скріншот: YouTube
Діва Марія, скріншот: YouTube

Забороняється в цей день працювати, краще сходити до церкви з молитвою. У цей день, як і в інші свята, не можна працювати на городі, займатися домашніми справами і брати голку в руки.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

У Різдво Діви Марії суворо заборонено сваритися і лаятися. Потрібно уникати провокацій і всього того, що може образити Богородицю. Забороняється пити алкогольні напої і їсти м'ясо.

У цей день не прийнято відмовляти в допомозі тим, хто цього потребує. Жінкам не слід скупитися на милостиню жебракам, бо це може зробити їх бездітними.

Діва Марія, скріншот: YouTube
Діва Марія, скріншот: YouTube

Це свято вважають жіночим днем, тому що прийнято поважати слабку стать за те, що вони народжують дітей. Раніше, в цей день, жінки і молоді дівчата ходили на річку, мили обличчя і вірили, що зможуть цим зберегти свою красу. Ті, хто ще були не одружені, знаходили своє кохання, коли вмивалися холодною річковою водою.

Потрібно бути щедрим на свято і допомогти людям, які потребують одяг і їжу. Тоді Матір Божа допоможе завагітніти і народити здорову дитину. Прийнято ходити один до одного в гості, накривати святкові столи, варити м'ясні та рибні страви, випікати солодкі пиріжки і млинці з сиром.

Малюків, 21 вересня, в ліс не пускають, бо там дуже багато гадюк. У Різдво Пресвятої Богородиці, можна ходити свататися до коханої, а якщо вже було весілля, то вся сім'я збиралася з подружжям за святковим столом.

Раніше повідомляли, 21 вересня Різдво Пресвятої Богородиці: які чудеса можуть збутися і про що просити в молитві.

Як повідомляв Знай.uа, священик УПЦ пояснив, чому дітей хрестять немовлям: "Для людини, яка живе з Богом...".

Знай.uа писав, в українців підручник з історії викликав занепокоєння, через пояснення походження людини: "Створив Бог".