У Верховній Раді запропонували прийняти закон про можливість проведення засідань парламенту в режимі он-лайн.

З такою пропозицією виступив перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп у понеділок, 20 вересня. Про це мова зайшла у зв'язку з тим, що спікер Дмитро Разумков вдруге захворів на коронавірус. Глава парламенту заявив, що почувається добре, і найближчим часом буде перебувати на самоізоляції і працювати дистанційно.

"Така ситуація в черговий раз, по-моєму, передбачає необхідність прийняття законодавства про можливість переведення діяльності Верховної Ради в певних випадках онлайн", - сказав Руслан Стефанчук.

Руслан Стефанчук, фото з Facebook

Стефанчук нагадав, що згідно з нормами регламенту, зараз в режимі он-лайн можуть проходити тільки засідання комітетів Ради.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Все ж, хотілося б, щоб цей досвід перейшов і на інші робочі органи Ради, щоб наші ці спілкування перестали нагадувати якісь скайп-вечірки, і були більш наближені до роботи робочих органів парламенту", - додав віце-спікер.

У свою чергу, заступник голови Верховної ради Олена Кондратюк запропонувала допускати до роботи в парламенті тільки тих депутатів, які пройшли вакцинацію від коронавірусу.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Нагадаємо, в Україні з 22 вересня можуть посилити карантин і перерахувати пенсійний вік: офіційна заява Дениса Шмигаля

Як повідомляв Знай.uа, "Червона" зона карантину: в Україні цілих 4 області на межі локдауну, список

Також портал Знай.uа писав, середня зарплата 22 тис, плюс 300 грн до пенсії і розмитнення авто через "Дію": Денис Шмигаль розповів, що прийняв Кабмін